"SPREMNI SMO DA VLADAMO" Odmah se oglasio najveći pobednik izbora u Francuskoj: Makronov poraz je potvrđen!

Novosti online

07. 07. 2024. u 20:23

JEDAN od lidera levice, Žan-Lik Melanšon iz "Nepokorna Farancuska" obratio se pristalicama izjavljujući da Emanuel Makron treba da pozove koaliciju Novi narodni front da vlada.

СПРЕМНИ СМО ДА ВЛАДАМО Одмах се огласио највећи победник избора у Француској: Макронов пораз је потврђен!

Foto: AP Photo/Francois Mori/Profimedia/Ilustracija

- Na kraju predizborne kampanje naš narod je glasao po savesti. Pozdravljam trud i mobilizaciju hiljada žena i muškaraca. Pozdravljam one koji su pristali da budu kandidati, one koji su pristali da povuku svoju kandidaturu. Dobili smo rezultat za koji nam je rečeno da je nemoguć. (...) RN je daleko od apsolutne većine koju smo predvideli. Upravo suprotno, to je ogromno olakšanje za ogromnu većinu ljudi. Ovi ljudi su se osećali strašno ugroženo. Neka budu sigurni, pobedili su. Volja naroda mora se striktno poštovati, nikakva podmetanja se ne smeju prihvatiti. Potvrđen poraz predsednika i njegove koalicije.

- Predsednik mora da prizna ovaj poraz ne pokušavajući da ga na bilo koji način zaobiđe. Premijer mora da ode. Dobio je narodno nepoverenje. Predsednik ima moć, ima dužnost da pozove Novi narodni front da vlada. Glasačke kutije su odlučivale između dva dijametralno suprotna projekta. Novi narodni front je spreman da vlada - rekao je MalanšonPredsednik se mora pokloniti i prihvatiti svoj poraz.

- Premijer mora da ode. Predsednik mora da pozove Novi narodni front da vlada - tvrdi on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?