PAŠTETA ZA POST NA VODI: Od oraha, ukusna i lako se priprema

J. Matijević

08. 03. 2023. u 17:34

TOKOM vaskršnjeg posta, više dana se posti na vodi, pa novi recepti za ovakva jela uvek dobro dođu.

ПАШТЕТА ЗА ПОСТ НА ВОДИ: Од ораха, укусна и лако се припрема

J. Matijević

Predlažemo vam jednostavan recept za posnu paštetu na vodi, koja se priprema od mlevenih oraha i barenog krompira.  Ima i sjajan ukus, a može da se kombinuje sa svežim ili povrćem iz turšije.

Sastojci:

* 50 g mlevenih oraha

* 2 manja kuvana krompira

* ravna kašičica vegete

* puna kašičica senfa

* malo tople vode

* po želji sitno iseckan čen belog luka

J. Matijević

 

Obaren krompir oljuštite i dobro izgnječite viljuškom, dodajte mlevene orahe, senf i vegetu, a potom polako dosipajte toplu vodu da podesite gustinu. Ukoliko želite dodajte i sitno iseckan čen belog luka. Čuvajte je u frižideru.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti