SAMI GA NAPRAVITE KOD KUĆE: Najpopularniji topli napitak za zimske dane - kuvano vino
KUVANO vino jedno je od omiljenih napitaka tokom hladnih dana, a i neizostavan proizvod zimskih sajmova širom sveta. Ne morate čekati izlazak da biste uživali - vrlo je lako napraviti ga kod kuće.

Foto Shutterstock
Za ovaj recept vam neće biti potrebno više od 20 minuta.
Potrebno:
* jedan litar crnog vina
* dva decilitra vode
* dva do četiri cimeta u kori
* nekoliko klinčića
* dve narandže
* dve jabuke
* (smeđi) šećer
Priprema:
Kada je reč o izboru vina, najbolje bi bilo da koristite ono koje inače pijete. Ipak, ako ne poznajete vina, važno je znati da za kuvano vino nije potrebna neka skupa sorta vina, jer ćete dodati začine koji će obogatiti ukus.
Na laganoj vatri kuvajte vino i vodu. Potom, oprane narandže i jabuke narežite na kriške i stavite zajedno s vinom i vodom. Dodajte nekoliko klinčića i cimet, a možete koristiti i zvezdasti anis i muškatni oraščić. Kuvajte nekoliko minuta pa dodajte šećer. Ovde je važno da napitak prilagodite prema sopstvenom ukusu.
Kada ste stavili sve sastojke, vino kuvajte oko 10 minuta i nakon toga sklonite s ringle. Važno je da tokom kuvanja vino ne provri.
Odlična stvar kod kuvanog vina je da imate osnovne sastojke, a to su svakako vino, cimet i voda. Svaki naredni put prilikom pripreme, možete dodati nešto što smatrate da bi bilo idealno uz ovaj napitak.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)