ODLIČNA ZAMENA ZA PRAVO, SJAJNO IDE UZ KOLAČE, KAFE I POSNO JE: Domaće sojino mleko

Novosti online

13. 01. 2024. u 17:00

AKO vam smetaju proizvodi životinjskog porekla, ili ste vegan ili vegetarijanac ili postite, evo rešenja. Biljno mleko može biti odlična zamena.

ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА ПРАВО, СЈАЈНО ИДЕ УЗ КОЛАЧЕ, КАФЕ И ПОСНО ЈЕ: Домаће сојино млеко

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 500 g soje

* voda

Priprema:

Potopite soju u vodu na 12-15 sati. Sipajte toliko vode potrebno da prekrije soju, ne više, znate da soja povećava svoju zapreminu oko tri puta. Kada prođe potrebno vreme, izlijte vodu u kojoj je bila potopljena soja. Zatim prelijte soju vrelom vodom na desetak sekundi, dok soja ne omekša. I tu vodu izbacite. Sipajte soju i vodu u veliku šerpu - na jednu šolju soje dodajte tri šolje vode, dok ne potrošite soju. Zatim sve dobro ispasirajte. Celu smesu stavite na šporet i mešajte neprekidno. Ako vam se bude podizala pena, sklonite šerpu sa šporeta na trenutak. Kuvajte soju oko 20 minuta. Pena treba da prestane da se stvara. Kada se to desi, skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladno sojino mleko procedite pa sipajte u flaše. Od navedene količine soje dobićete oko četri litra mleka.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)