KAD IH JEDNOM SPREMITE, ZNAĆETE ZAŠTO JE OVO JELO TOLIKO POPULARNO: Hrskavi i mirisni kolutići luka, pa još sa sosom od rena

Novosti online

29. 02. 2024. u 11:00

SAMO oni koji nisu probali mogu da pomisle da je pohovanje kolutića crnog luka uzaludan posao.

КАД ИХ ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ, ЗНАЋЕТЕ ЗАШТО ЈЕ ОВО ЈЕЛО ТОЛИКО ПОПУЛАРНО: Хрскави и мирисни колутићи лука, па још са сосом од рена

Foto Shutterstock

Sastojci:

* ljubičasti ili crni luk, 3 veće glavice

* brašno, 1 šolja
* kisela voda, 100 ml
* instant pire od krompira, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1/2 kašičice
* prezle, po potrebi
* ulje za prženje, 300 ml

 ZA SOS OD RENA:  

* ren iz teglice, 50 g

* kisela pavlaka, 1 čaša
* majonez, 50 g
* mirođija, po ukusu
* vlašac (vrsta luka), po ukusu
* limun, sok, 1 komad


Priprema:

- Prvo pripremite sos i stavite ga u frižider da se hladi dok pohujete luk. Ren, pavlaku i majonez izmešajte, pa dodajte sitno iseckan vlašac (vrsta luka) ili mirođiju. Luk oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra i razdvojite ih po sastavima.

Izmešajte brašno, instant pire i začine, pa polako dodajte kiselu vodu dok ne dobijete testo malo gušće od smese za palačinke. Kolutove luka umačite u ovu smesu, a zatim u prezle i pržite na vrelom ulju. Čim porumene s obe strane, izvadite ih na papirni ubrus.

Odmah poslužite uz sos od rena.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove