NEODOLJIVO PODSEĆA NA RUSKU SALATU: Obrok salata, bogatog ukusa
POŽELEĆETE iznova i iznova da je spremate! Ovu obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom poješće u slast svi ukućani.
Kada ponestane ideja šta da se sprema, obrok salata koju danas predlažemo neodoljivo podseća na rusku, jer u recept idu i jaja, ali i grašak.
Sastojci:
* 150 g makarona
* 7 tvrdo kuvanih jaja
* 150 g šunke
* 12-15 rotvica
* 1 stabljika mladog luka
* 120 g tvrdog sira
* 150 g graška
* 150 g kukuruza iz konzerve
* 3 kašike jogurta
* 2 kašike majoneza
* 1 kašičica senfa
* so po ukusu
* biber po ukusu
Recept za obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom:
Ulijte vodu u šerpu, pa ostavite da proključa. Ubacite testeninu i kašičicu soli, pa kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Iseckajte 3 jaja, šunku, rotkvice, mladi luk, pa sve promešajte u činiji. Dodajte izrendan tvrdi sir, a potom grašak i kukuruz. Pomešajte jogurt, majonez, senf, so i biber po ukusu, pa prelijte dresing preko obrok salate.
Preostala 4 jaja prepolovite, pa stavite sa strane po drugoj čini, ubacite veću količinu obrok salate unutar nje i služite. Preporučujemo i obrok salatu sa kuvanim jajima i kukuruzom.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT JE PROVEREN, A UKUS SAVRŠEN: Najbrže i najukusnije mekike koje ćete probati
05. 12. 2023. u 10:06
ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14
PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)