OBRADUJTE UKUĆANE: Danas pravimo čoko-mak štrudlice (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 03. 2023. u 18:00

POSLASTICA pred vikend

ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen / You Tube / Kuvarice manje zbori

Vikendom imamo više vremena, pa možemo da napravimo i nešto slatko.

Čoko mak štrudlice - sastojci:

450 gr brašna

1,5 dcl mleka
1/2 kvasca
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 dcl jogurta
1/2 dcl ulja

Čoko mak štrudlice - premaz:

125gr margarina

2 žumanca
Za fil je potrebno;
400 gr mlevenog maka
2 dcl vrelog mleka

Čoko mak štrudlice - glazura:

čokolada

Čoko mak štrudlice - priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Umutite margarin sa žumancima. Mleveni mak pomešate sa vrelim mlekom. Nadošlo testo podelite na 2 jufke.

Svaku razvuci u pravougaonik i premazati premazom. Preko premaza stavite fil od maka. Sve to urolate u rolat. Zatim isecete na manje rolatiće. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Kada se dobro ohlade, štrudlice prelijete glazurom od čokolade. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio