NAVIJAČI FK "BORAC" PROŠLI KROZ CENTAR BANJALUKE: Okupili se ispred Okružnog suda - traže pravdu za Savanovića (FOTO/VIDEO)

O.M.

24. 12. 2021. u 13:19

NAVIJAČI FK "Borac", popularni "lešinari", okupili su se ispred zgrade Okružnog suda u Banjaluci gde je u toku izricanje presude Daliboru Čamberu (47), optuženom za ubistvo navijača Duška Savanovića (24) i ranjavanje Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša.

НАВИЈАЧИ ФК БОРАЦ ПРОШЛИ КРОЗ ЦЕНТАР БАЊАЛУКЕ: Окупили се испред Окружног суда - траже правду за Савановића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: O.M.

Navijači su došli da podrže ožalošćenu porodicu Savanović, tražeći pravdu i najstrožu kaznu za Čambera.

Zločin se dogodio 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu, kod točilice za gorivo. U optužnici se navodi da su Čamber i Milan Đurđević "mercedesom C" došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli "mercedesom GLK 220". Došlo je i do fizičkog obračuna, pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra 9 mm para, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

- Ispalio je hitac prema "mercedesu GLK" koji je pogodio zadnji levi točak. Savanović i Babić su seli u vozilo, ali su zaustavljeni. Babić je izašao iz auta i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u levo stopalo, nanevši mu tešku povredu - navodi se u optužnici.

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

- Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen dva-tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, kojoj je podlegao u UKC Republike Srpske.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)