SUPERLIGA U KRIZI: Laporti se već osipa ambiciozni projekat

S. R.

04. 02. 2024. u 14:00

FUDBALSKA Superliga Evrope, samo dan posle najnovije najave pokretanja, već je počela da osipa. Pompezno je predsednik katalonskog velikana Đoan Laporta obelodanio formiranje takmičenja sa najjačim klubovima u Evropi i izdiktirao imena učesnika: Barselona, Real Madrid, Inter, Milan, Napoli, Marselj, Roma, Benfika, Sporting, Porto, Anderleht, Briž, Ajkas, Fejenord i PSV. Ali, već je sa tri adrese dobio oštri demanti, pošto su se Roma, Fejenord i Ajaks oglasili i odbili da učestvuju u tom formatu, mimo UEFA.

СУПЕРЛИГА У КРИЗИ: Лапорти се већ осипа амбициозни пројекат

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

- Roma potvrđuje da ne podržava Superligu, te da nema šanse da se priključi projektu. Klub nikada nije promenio mišljenje po ovom pitanju - naveo je italijanski tim.

Isto tako i iz Fejenorda su rekli da ne žele da uđu u projekat.

- Iznenađeni smo napisima u međunarodnim medijima da je klub pristao da igra u takozvanoj Superligi. Ovo je totalna besmislica - ističu iz tima.

Četvorostruki prvak Evrope takođe nema nameru da bude deo Superlige, a holandski mediji naglašavaju da Ajaks nikada nije razgovarao sa Laportom.

Ono što upada u oči jeste da u ovom eksperimentu "odbeglih" nema kluba iz Engleske.

- Nije me briga za to, a možda se u jednom trenutku odluče da nam se priključe - istakao je Laporta, čiji je "mamac" za učesnike svota od 100 miliona po klubu za učešće.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)