DŽIJU-DŽICU I U SRPSKOM RITMU: Naši takmičari osvojili medalje na Evropskom prvenstvu za mlade, u Smederevu najponosniji (VIDEO)

Novosti online

08. 04. 2024. u 11:44

U periodu od 4. do 8. aprila u rumunskom gradu Piteštiju održalo se Evropsko prvenstvo u džiju-džicuu za mlade na kojem je učešće uzelo čak 1.109 takmičara iz 29 država. Iako je u pitanju najmasovnije evropsko prvenstvo za mlade u ovom sportu, i Srbi su ostvarili zapažene rezultate.

ЏИЈУ-ЏИЦУ И У СРПСКОМ РИТМУ: Наши такмичари освојили медаље на Европском првенству за младе, у Смедереву најпоноснији (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Evropsko prvenstvo za mlade podrazumeva "nade" - takmičare do 16 godina, zatim kadete, koji su do 18 godina, i juniore, čija starost ne dostiže 21 godinu.

Od 13 takmičara iz Srbije, troje su osvojili medalje, a posebno su ponosni na svoje predstavnike u klubu japanskog džiju-džicua "Naito" iz Smedereva.


Naime, njihova dva takmičara osvojila su odličja:
Mina Ivković je osvojila bronzu u kategoriji preko 63 kilograma kod "nada", a Miloš Matić srebro u kategoriji juniora "+94kg".

Aleksandar Milovanović je završio na devetom mestu.

 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama