ALKARAZ STIGAO PO TITULU: Španac maestralno "otvorio" Rolan Garos

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

26. 05. 2024. u 16:27

MNOGI ljubitelji tenisa su se pitali u kakvom stanju je na Rolan Garos stigao Karlos Alkaraz, s obzirom na to da je poslednji meč odigrao 1. maja u četvrtfinalu Madrida. Španac je svima poslao poruku da je spreman da ide do trofeja.

АЛКАРАЗ СТИГАО ПО ТИТУЛУ: Шпанац маестрално отворио Ролан Гарос

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno treći reket planete je pregazio u prvom kolu drugog grend slema Amerikanca Džona Džefrija Volfa sa 6:1, 6:2, 6:1.

Ovaj 21-godišnjak iz Mursije nije zbog povrede nastupio na mastersu u Rimu, ali je očigledno dobro trenirao kako bi bio spreman za nadmetanje u Parizu.

Koliko je bio dominantan protiv 107. na ATP listi koji je u glavni žreb ušao kao srećni gubnitnik pokazuje podatak da je Volf osvojio samo dva gema na svoj servis u celom meču i to oba u drugom setu.

Takođe, Amerikanac u samo jednom gemu kada je servirao rivalu nije dozvolio brejk priliku. Sve ovo je jasan pokazatelj koliko je dvostruki grend slem šampion bio ubedljiv na ovom meču.

Alkaraz je prošle godine ostvario najbolji rezultat na Rolan Garosu. Tada je u polufinalu izgubio od kasnijeg šampiona Novaka Đokovića.

On će u drugoj rundi igrati protiv pobednika meča Džek Drejper (Velika Britanija) - Jespre de Jong (Holandija).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)