MREŽE ĆE OPET MIROVATI: Ne očekujte (mnogo) golova u komšijskom susretu, oni redovno igraju 0:0

O. M.

07. 07. 2024. u 11:31

ZA titulu šampiona KOSAFA, Saveta južnoafričkih fudbalskih saveza, boriće se Angola i Namibija.

МРЕЖЕ ЋЕ ОПЕТ МИРОВАТИ: Не очекујте (много) голова у комшијском сусрету, они редовно играју 0:0

FOTO: Profimedia

Obe ekipe su do sada igrale po četiri finala, s tim što je Angola tri puta osvajala naslov, a Namibija jednom.

Biće im ovo drugo međusobno finale, 1999. godine je Angola baš protiv Namibije stigla do svoje prve titule. "Sabljaste antilope" s svoje najveće uspehe u ovom takmičenju postigle u prvih nekoliko izdanja. Ovo će im biti prvo finale posle 2006. godine, a od tada do ove sezone nisu igrali ni polufinale.

S druge strane, Namibija pre dve godine poslednji put bila u borbi za titulu i izgubila od Zambije.

Sastali su se već u grupnoj fazi kada su odigrali utakmciu bez golova. Na kraju je Angola bila pobednik grupe a Namibija prošla dalje kao najbolji drugopasirani tim.

Angola je u seriji dobrih rezultata sa sedam vezanih utakmica bez izgubljene, dok su od poslednjih 19 utakmica izgubili samo dve i to vezane - posle poraza od Nigerije u četvrtfinalu Afkona izgubili su i prijateljsku od Maroka. Oba ta poraza bilia su minimalnih 0:1. Inače retko gube, mada se ne može reći da igraju mnogo utakmica sa ekipama iz kruga visoko renomiranih.

Namibija je takođe sedam utakmica bez poraza, ali u tom periodu ima čak pet remija i samo dve pobede. Njihovi protivnici su isto kao Angolini uglavnom lokalni rivali sa juga Afrike ili sa celog "crnog kontinenta". 

Međusobni susreti ovih dveju ekipa uglavnom završavaju nerešeno i bez golova, osim ubedljive pobede Angole u osmini finala Afkona, kada je bilo 3:0 i jednog efikasnog remija od 3:3 ali on se desio pre više od četvrt veka.

NAŠ TIP: 1X&0-2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu