GRAFIT "ALBANIJA" NA ZGRADI DOMA KULTURE I DEČJEM IGRALIŠTU Meštani Sušice: Ne mogu da nas uplaše i oteraju odavde (FOTO)

Tanjug

17. 06. 2024. u 14:28

U SELU Sušica na Kosovu i Metohiji na objektu Doma kulture i dečjem igralištu ispisani je grafit "Albanija", što je uznemirilo meštane ovog većinski srpskog mesta nadomak Gračanice.

ГРАФИТ АЛБАНИЈА НА ЗГРАДИ ДОМА КУЛТУРЕ И ДЕЧЈЕМ ИГРАЛИШТУ Мештани Сушице: Не могу да нас уплаше и отерају одавде (ФОТО)

Foto: Tanjug

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je naglasio da su meštani tokom jučerašnjeg dana primetili ispisane grafite, a da je slučaj u toku dana prijavljen tzv. kosovskoj policiji.

- Ono što je jako važno da se kaže jeste da su Albanci kod nas u selu starosedeoci sa kojima živimo zajedno još od 1999. godine. Sa njima nije bilo nekih većih problema. Pre četiri godine su bili ispisani grafiti slične sadržine. Ono što je zanimljivo je da se ovakve stvari dešavaju u vreme odmora. Moje je mišljenje da meštani Sušice to nisu uradili, već da su to ljudi koji tokom leta iz inostranstva dolaze na odmor. Meštani nisu nikog videli - rekao je Marko Simić.

Dodao je da nikakvi grafiti ne mogu da oteraju meštane Sušice sa njihovih ognjišta.

- Jesmo uznemireni, ali znate kako, ne mogu neki grafiti da nas uplaše i oteraju odavde policija će sada da izvrši uviđaj, istraga je u toku pa ćemo videti. Nadam se da će počinioci biti pronađeni - rekao je Marko Simić.

U selu Sušica, prema rečima Simića, trenutno živi oko 500 Srba, dok je Albanaca upola manje.

BONUS VIDEO: JEZIVO: Pogledajte kako Kurtijevi policajci maltretiraju srpske mladiće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)