"U OVOJ BORBI NEĆEMO STATI" Brnabić: Naš cilj je jasan - prosečna plata naredne godine preći će 1.000 evra

Novosti online

26. 07. 2024. u 14:07

VELIKI uspesi zahtevaju posvećenost, rad, trud i istrajnost. Upravo zahvaljujući tome, prosečna neto plata u Srbiji prešla je tu, simolički značajnu, cifru od 100.000 din. Upravo ovo je jedan od najjasnijih i najkonkretnijih rezultata vizije i neumornog rada Aleksandra Vučića u proteklih 10 godina - poručila je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.

У ОВОЈ БОРБИ НЕЋЕМО СТАТИ Брнабић: Наш циљ је јасан - просечна плата наредне године прећи ће 1.000 евра

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Sa ove distance, dobro je da se podsetimo šta je pričao i 2014., i 2017. godine, i da ljudima nikada nije obećavao „med i mleko“, „brda i doline“, već je pozivao na odgovornost, rad i borbu, i uvek iskreno govorio o tome šta je pred nama, šta nas čeka, i kako možemo da napredujemo. I danas je jedna od njegovih najčešćih rečenica: "Sve zavisi od nas, sve zavisi od našeg rada". On je taj koji je svakog dana verovao u bolju i drugačiju Srbiju, radeći isključivo u interesu građana i njihovog boljeg života. Iako su mu često osporavali namere i saplitali ga na tom putu, nije dozvolio da ga bilo ko zaustavi u borbi za bolje sutra. Znao je da će njegova odlučnost i upornost u sprovođenju teških i bolnih reformi omogućiti ozdravljenje naše ekonomije i značajno poboljšanje životnog standarda. Ponosna sam što imam priliku da budem deo tima koji deli istu viziju i posvećenost - objavila je predsednica parlamenta na društvenoj mreži H.

- Ono što je važno za građane - u ovoj borbi nećemo stati. Naš cilj je jasan i ambiciozan – do kraja godine prosečna plata u Srbiji će biti veća od 900 evra, a naredne godine će preći cifru od 1.000 evra. Naša misija je da 2027. godine prosečna neto plata u Srbiji bude 1.400 evra. Na ponos Srbije i svakog njenog građanina je da se priseti gde smo bili i gde smo danas, i kako je taj put tekao. Guramo dalje, a Aleksandru Vučiću hvala na veri i viziji! I, kao što je rekao pre dva dana: "Sad znamo da možemo. Sad vidimo da Srbija može da grabi krupnim koracima napred"! - zaključuje Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone