IZBACITE VIŠAK VODE IZ ORGANIZMA: Iz ovaj režim ishrane možete da se oslobodite neprijatnih otoka i suvišnih kilograma (JELOVNIK)
UKOLIKO patite od nakupljanja previše tečnosti u organizmu, pojave podočnjaka i blage otečenosti šaka i stopala probajte dijetu za izbacivanje viška vode. Reč je o nestandardnoj dijeti koja je rigorozna, ali efikasna. U svakom slučaju ne bi je trebalo držati duže od nedelju dana.
Foto: Shutterstock
Osnovno pravilo dijete za izbacivanje viška vode iz organizma je eliminacija kuhinjske soli, a jela bi trebalo začinjavati začinima, citrusima, đumbirom...
Osim izbacivanja soli, druga pravila ovog režima isharne zahtevaju da se jede pet puta na dan, a namirnice da se pripremaju na pari. Za jedan obrok unesite najviše 250 do 300 g hrane i ne prilazite frižideru posle 19 časova.
Ako vas kasno uveče muči glad, možete popiti čašu nemasnog kefira ili šolju čaja bez šećera. Ukoliko ste zdravi, a to znači da nemate problema sa srcem, nemate dijabetes, upalu gastrointestinalnog trakta, i spremni ste da živite bez soli, realno je da nakon sedam dana sprovođenja ove dijete za izbacivanje suvišne tečnosti i pridržavanja svih pravila koja ona zahteva, izgubite nekoliko kilograma.
Evo kako bi mogao da izgleda jelovnik za sedam dana:
Foto: Free Images Pixabay
Prvi dan
Doručak: dva kuvana jajeta i krastavac
Užina: kruška ili jabuka
Ručak: 200 g piletine ili ćuretine na pari, sveža salata sa biljnim uljem
Užina: grejpfrut
Вечера: салата од поврћа са зачинским биљем и биљним уљем Foto Shutterstock
Drugi dan
Doručak: tost s nemasnim mladim sirom, rendani svež kupus sa začinskim biljem
Užina: tri kivija
Ručak: 200 g bilo koje ribe pripremljene na pari bez soli, sveža salata s biljnim uljem
Užina: kruška ili jabuka.
večera: skuvana zrna heljde sa salatom od povrća
Foto: Shutterstock
Treći dan
Doručak: tunjevina oceđena od ulja, svež krastavac
Užina: banana
Ručak: 200 g mesa po izboru pripremljene na pari, salata s biljnim uljem.
Užina: pomorandža
Večera: 200 g rižota od integralnog pirinča i povrća
Foto Pixabay free images
Četvrti dan
Doručak: 200 g nemasnog mladog sira s usitnjenim začinskim biljem
Užina: tri mandarine
Ručak: 200 g ribljeg filea i tanjir barenog graška
Užina: banana
Večera: povrće pripremljeno na pari sa začinskim biljem i sa biljnim uljem
Foto Shutterstock
Peti dan
Doručak: 200 g ovsenih pahuljica sa nemasnim jogurtom sitno seckanim bademima i malo suvog grožđa
Užina: jabuka
Ručak: tanjir sočiva sa mesom pripremljenog na pari
Užina: šaka oraha
Večera: 50 g palente sa 100 g mladog, nemasnog sira
Foto Shutterstock
Šesti dan
Doručak: dva kuvana jajeta i jedan svež krastavac
Užina: 10-ak badema
Ručak: sladak kupus sa pilećim mesom pripremljen na pari
Užina: kruška
Večera: 200 g nemasnog mladog sira s usitnjenim začinskim biljem
Foto: Free Images Pixabay
Sedmi dan
Doručak: namaz od avkoda sa belim lukom, prepečen tost
Užina: dve mandarine
Ručak: 200 g belog pilećeg mesa i mešavina povrća
Užina: banana
Večera: 50 g palente sa 100 g mladog, nemasnog sira
Preporučujemo
AKO VAM JE NARUŠENO ZDRAVLjE PANKREASA: Jedite samo nemasno meso, dosta voća i povrća
12. 02. 2024. u 12:00
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"STIGLI SRPSKI HULIGANI!" Austrijska policija plaši građane po ulicama Graca zbog navijača Zvezde
Šturm Grac i Crvena zvezda igraju utakmicu u Ligi Evrope, a pred taj meč austrijska policija je uradila nešto nesvakidašnje.
11. 12. 2025. u 16:15
Komentari (0)