BUDIMPEŠTA NUDI REŠENJE ZA UKRAJINSKO ŽITO: Mađarska nudi svoju teritoriju kao rutu za izvoz

Tanjug

20. 06. 2022. u 15:20

MAĐARSKA je ponudila svoju teritoriju kao moguću rutu za izvoz ukrajinskog žita zbog prekida uobičajenih ruta preko Crnog mora izazvanog ruskom vojnom operacijom u toj zemlji, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

БУДИМПЕШТА НУДИ РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНСКО ЖИТО: Мађарска нуди своју територију као руту за извоз

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Sijarto, koji je taj predlog izneo na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije, takođe je rekao da ne očekuje prekid u isporukama ruskog gasa Mađarskoj, prenosi Rojters.

Nebenzja: "Osiguraćemo bezbedan prolaz"

Rusija može da "osigura bezbedan prolaz" za ukrajinske pošiljke žita iz crnomorskih luka u zemlji, ali nije odgovorna za uspostavljanje koridora - izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija Vasilij Nebenzja.

- Mi nismo odgovorni za uspostavljanje bezbednih koridora. Rekli smo da možemo da osiguramo bezbedan prolaz ako se ovi koridori uspostave. Uspostavite ih - poručio je Nebenzja, prenosi agencija Rojters.

Kako je rekao stalni predstavnik Rusije u SB UN, očigledno je da ili treba deminirati teritorije koje su minirali Ukrajinci ili obezbediti da zaobiđu te mine.

BONUS VIDEO:

OKO SOLUNA KAO U PROVANSI: Pogledajte polja lavande u Grčkoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)