PONOS ŠKOLE I GRADA: Đaci OŠ "Kadinjača" iz Loznice postigli velike uspehe ove godine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 06. 2024. u 13:46

DESET republičkih nagrada i pet nagrada sa Republičke smotre talenata je nesvakidašnji bilans koji su ostvarili učenici OŠ "Kadinjača" u toku ove školske godine.

ПОНОС ШКОЛЕ И ГРАДА: Ђаци ОШ Кадињача из Лознице постигли велике успехе ове године

foto V Mitrić

Iako godinama đaci ove škole osvajaju mnogobrojne nagrade na takmičenjima ova godina je bila posebno uspešna.

Dimitrije Jović, učenik sedmog razreda, zauzeo je drugo mesto na republičkom takmičenju iz geografije.

- Test je bio zaista težak, postojala su pitanja koja nisu bila ni u jednom udžbeniku iz kojih sam se spremao - ističe Dimitrije i dodaje - ali ipak sam uspeo da osvojim drugo mesto.

Mini Gladović, učenici sedmog razreda, ovo je već treća nagrada sa republičkih takmičenja "Šta znaš o saobraćaju", a bila je i član Srpske olimpijske ekipe koja se takmičila u Zadru gde su zauzeli drugo mesto. Ove godine Mina Gladović osvojila je drugo mesto na ovom republičkom takmičenju.

Dike "Kadinjače" predstavljaju i Milica Bošković, učenica sedmog razreda, koja je osvojila treću nagradu na državnom takmičenju iz fizike, kao i Alisa Bojić, učenica šestog razreda, koja je na istom takmičenju osvojila drugu nagradu. Učenica osmog razreda Sara Stefanović osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika, a Nina Rakić, učenica osmog razreda, treće mesto na republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije. Na svom prvom učešću na državnim takmičenjima Vuk Milovanović, učenik šestog razreda, zauzeo je drugo mesto iz matematike.

Zavidne brojke

JEDNO od prva tri mesta na opštinskim takmičenjima osvojilo je 109 učenika, a na okružnim takmičenjima jedno od prva tri mesta zauzeo je 71 đak ove škole, dok je 34 učenika ostvarilo plasman na republička takmičenja.

Višegodišnje uspešne takmičarke sa najviše osvojenih republičkih nagrada su bliznakinje Sara i Sofija Savičić, učenice sedmog razreda, ove školske godine osvojile su prvo i drugo mesto na državnom takmičenju iz matematike, a na državnom takmičenju iz fizike Sofija je zauzela drugo mesto, a Sara dobila pohvalu. One pričaju "da im takmičenja ne iziskuju previše vremena za učenje, jer stižu da se igraju, pletu, idu na folklor i druže sa svojim vršnjacima".

Učenici koji su osvojili nagrade na Republičkoj smotri talenata su: Isidora Tomić i Jovan Vilček, Sara i Sofija Savičić i Mina Arsenić.

- Svi oni predstavljaju ponos naše škole i najbolji su pokazatelj kvaliteta nastave koji đaci dobijaju u "Kadinjači". Za njihov uspeh zaslužni su svakako i učitelji i nastavnici koji ulažu dosta rada i truda kako bi ih doveli do ovih rezultata - ističe direktor škole Nada Ostojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!