PRIGOŽIN SE OPET "SVAĐA" SA BELOM KUĆOM: Zahteva odgovor na jedno pitanje

Novosti online

24. 01. 2023. u 08:00

OSNIVAČ grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin obratio se Sjedinjenim Državama sa pitanjem "koga, kada i gde je destabilizovao", piše RIA Novosti.

ПРИГОЖИН СЕ ОПЕТ СВАЂА СА БЕЛОМ КУЋОМ: Захтева одговор на једно питање

Foto: Jutjub/boxwar/News23/Vikipedija

- Nažalost, Bela kuća nije odgovorila na moje pismo. A sudeći po komentarima, pominju se opšte fraze o destabilizujućim aktivnostima. Želim posebno da govorim o destabilizujućim aktivnostima. U Ukrajini je rat. I ja sam jedan od učesnika ovog rata na strani Rusije, svoje otadžbine, čije sam interese branio, branim i braniću. U svim drugim državama gde god da sam bio uvek sam bio na strani aktuelne vlasti i starosedelačkog stanovništva. Kakva je to destabilizacija? Koga, kada i gde sam destabilizovao? Dajte odgovore, molim vas - navodi se u objavi na Telegram kanalu Prigožinove pres-službe.

Prigožinova pres-služba je ranije na svom Telegram kanalu objavila njegovo otvoreno pismo koordinatoru strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džonu Kirbiju, koji je na brifingu izjavio da će Vašington uvesti sankcije grupi "Vagner", a da će je Ministarstvo finansija SAD označiti kao "međunarodnu kriminalnu organizaciju".

Prigožin je u pismu zapitao: "Možete li navesti koji je zločin počinila PVK Vagner?"

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs kasnije je ponovio da SAD smatraju da je grupa uključena u destabilizujuće aktivnosti, uključujući i Afriku.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da američko označavanje grupe "Vagner" kao kriminalne organizacije nema nikakav značaj za Rusiju.

BONUS VIDEO: SU-25 PONOVO U AKCIJI - Pogledajte dejstvo para ruskih lovaca-bombardera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)