UBEDLJIV TRIJUMF STRANKE MARIN LE PEN: Makronova partija poražena, lider opozicije poziva predsednika da raspusti skuštinu

VELIKI poraz nanela je stranka Nacionalno okupljanje vladajućoj partiji u Francuskoj na upravo završenim evropskim izborima.

УБЕДЉИВ ТРИЈУМФ СТРАНКЕ МАРИН ЛЕ ПЕН: Макронова партија поражена, лидер опозиције позива председника да распусти скуштину

Foto: Goran Čvorović

Lista nacionalne desnice koju je predvodio Žordan Bardela osvojila je, prema prvim procenama, 32 odsto, dok je predstavnica vladajuće Renesanse iz stranke predsednika Emanuela Makrona, Valeri Eje, dobila, na drugom mestu, samo 15,4 odsto.

Iz vladajuće stranke su priznali da se radi o razočaravjućem rezultatu, dok je Marin Le Pen naglasila da se radi o istorijskom uspehu njene stranke.

Kao što je i obećao, predsednik Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela je pozvao predsednika Emanuela Makrona da primi k znanju rezultate i raspusti skupštinu.

Treći su socijalisti Rafaela Gliksmana sa 13,9.

Na četvrtom mestu su krajnje levičarski Nepotčinjeni sa 9,3, a na petom desničarski republikanci sa 6,8.

Krajnjim desničarima iz redova Ponovnog osvajanja pripalo je 5,2 odsto, ekolozima 5, a komunistima 2,5.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)