SRPSKA LISTA: Upad Kurtijeve policije u pošte nastavak plana etničkog čišćenja KiM od Srba

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 08. 2024. u 16:22

SRPSKA lista saopštila je danas da je brutalni upad tzv. kosovske policije u objekte u kojima posluju ogranci Pošte Srbije nastavak plana etničkog čišćenja severa Kosova i Metohije od svega što ima prefiks srpski.

СРПСКА ЛИСТА: Упад Куртијеве полиције у поште наставак плана етничког чишћења КиМ од Срба

foto Srpska lista

-Ovom akcijom se krše sporazumi postignuti u Briselu 2015. pod pokroviteljstvom Evropske unije i time čitav dijalog i njegova zaostavština anuliraju, a Evropska unije srozava svoj ionako slab autoritet i ugled koji ima u očima srpskog naroda, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da "anemična" saopštenja i ćutanje međunarodne zajednice daju krila premijer privrmenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da nastavi progon srpskog naroda, gazeći sve sporazume, ali i ljudska, politička, ekonomska i sva druga prava srpskog naroda.

U saopštenju se ukazuje da je ukidanje poštanskih usluga nakon ukidanja dinara najteži udarac za funksionisanje srpskih institucija i pružanje usluga građanima na ovim prostorima, a što je jasna namera Kurtija.

Srpska lista još jednom apeluje na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i zaustavi Kurtija u nameri da protera Srbe sa svojih ognjišta jer je njihova obaveza da zaštite sve građane, pa i Srbe i ne dozvole Kurtiju da izazove regionalnu nestabilnost.

-Kurti prosto kipti od besa što nakon svih antisrpskih poteza i ugnjetavanja srpskog naroda, Srbi i dalje prkosno ostaju na severu. Što se nisu dali u beg pred naletima njegovih hordi i što su svesni da su svoji na svome, naglašava se u saopštenju.

Tzv. kosovska policija upala je danas u objekte Pošte Srbije u četiri opštine na severu KiM.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu