UMESI, SECKAJ, IZRENDAJ: Evo sjajnog zalogaja na tanjiru (RECEPT)

Novosti online

30. 03. 2023. u 18:00

OBRADUJTE ukućane, jer danas pripremamo picu na baka Jelin način

УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Spremite picu na baka Jelin način.

Domaća pica - sastojci za testo:

200 ml mlake vode

10 gr kvasca
malo šećera i soli
350 gr brašna
3 kašike maslinovog ulja

Domaća pica - sastojci za nadev:

100 gr seckane šunkarice ili neku salamicu

50 gr suve kobasice
malo kečapa
malo tvrđi sir
kačkavalj
maslinke
čeri paradajz
origano

Domaća pica - priprema:

Napraviti glatko testo i pokriti ga da odmori. Razviti što tanje i iseći prema veličini okruglog pleha (ja sam veličine 30 cm prečnika).

Foto: Privatna arhiva

 

Premazati kečapom ili tomato paradajzom. Preko stavite iseckanu šunkaricu i kobasicu, a sir narendati, maslinke na krugove, razbacati čeri paradajz, origano i malo maslinovog ulja. 

Peći na 230-250 stepeni oko 15 minuta. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja