VASKRŠNJA JAJA KOJA IMAJU POSEBAN UKUS: Farbanje po bakinom receptu - lako i jednostavno
AKO još niste osmislili kako da ukrasite vaskršnja jaja, predlažemo jednu starinsku tehniku, koja će jajima dati ne samo lepu boju nego i ukus.
Potrebno vam je:
Dve do tri kese lukovine, što više to bolji ukus
Ulje, nakapati
Dva do tri čena belog luka, može i više, posle svakog sloja po malo
Biber u zrnu, po malo posle svakog sloja
So, tri do četiri kašike supene ukupno raspoređeno posle svakog sloja
Lorber, posle svakog sloja poređati po par listova
Način pripreme
Lukovina se ređa prvo na dnu lonca jedan sloj, posle poređanih jaja sloj, pa opet jaja pa lukovina, i na vrhu sloj lukovine. Ulje i začine dodavati posle svakog sloja.
Sipa se obična hladna voda malo više nego da ogrezne lukovina na vrhu. Kuvati na jedinici, tj. na laganoj vatri, pokriveno, najmanje 4-5 sati, a može i duže.
Kada se sve ohladi kuvana jaja se vade i brišu blago nauljenom krpom da bi dobila sjaj, mogu se brisati i bez ulja.
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)