RECEPT ZA JEDAN OD NAJLEPŠIH STARINSKIH KOLAČA: Uživaćete u ukusu (FOTO/VIDEO)
VOĆNI kolač kome ćete se vraćati

Foto: Bakina kuhinja
Voćni kolač - Sastojci:
4 jaja
100 gr maslaca (MOŽE MAST)
korica limuna
1/2 praška za pecivo
100 ml jogurta
180 gr brašna
sok limuna
Namaz:
200 gr džema od kajsija
100 gr seckanih oraha i lešnika
Voćni kolač - Priprema:
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati rastopljen maslac, koricu limuna, brašno prosejano sa praškom za pecivo, jogurt i sve dobro izjednačiti.
Sipati u malo veći pleh (moj 35x25), ali može i veći. Peći na 200 stepeni oko 15 min.

Foto: Bakina kuhinja
Izvaditi i premazati sa džemom i posuti sa 50 gr seckanih oraha i lešnika. Belanca umutiti sa šećerom, dodati 2 kašike limunovog soka. Mutiti 5-6 min. Istresti na kolač preko džema i posuti ostatkom oraha i lešnika. Vratiti u rernu i peći još 30 min na 150 stepeni. Seći ohlađen.
Lep kao torta jedan od najlepših starinskih kolača.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)
28. 05. 2023. u 12:00

NENAJAVLjENE GOSTE poslužite pijanim kolačem: Savršen prilog uz kafu ili čaj
15. 05. 2023. u 11:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)