RECEPT ZA JEDAN OD NAJLEPŠIH STARINSKIH KOLAČA: Uživaćete u ukusu (FOTO/VIDEO)
VOĆNI kolač kome ćete se vraćati
Voćni kolač - Sastojci:
4 jaja
100 gr maslaca (MOŽE MAST)
korica limuna
1/2 praška za pecivo
100 ml jogurta
180 gr brašna
sok limuna
Namaz:
200 gr džema od kajsija
Voćni kolač - Priprema:
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati rastopljen maslac, koricu limuna, brašno prosejano sa praškom za pecivo, jogurt i sve dobro izjednačiti.
Sipati u malo veći pleh (moj 35x25), ali može i veći. Peći na 200 stepeni oko 15 min.
Izvaditi i premazati sa džemom i posuti sa 50 gr seckanih oraha i lešnika. Belanca umutiti sa šećerom, dodati 2 kašike limunovog soka. Mutiti 5-6 min. Istresti na kolač preko džema i posuti ostatkom oraha i lešnika. Vratiti u rernu i peći još 30 min na 150 stepeni. Seći ohlađen.
Lep kao torta jedan od najlepših starinskih kolača.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)
28. 05. 2023. u 12:00
NENAJAVLjENE GOSTE poslužite pijanim kolačem: Savršen prilog uz kafu ili čaj
15. 05. 2023. u 11:00
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)