TRIKOVI I SAVETI ZA BRŽE LJUŠTENJE PEČENIH PAPRIKA: Ajvar od cepkanih paprika koji se brže priprema i punijeg je ukusa

Novosti online

18. 09. 2023. u 12:34

Još jedan veoma ukusan recept za domaći ajvar koji će vas oduševiti.

ТРИКОВИ И САВЕТИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар од цепканих паприка који се брже припрема и пунијег је укуса

Foto: Jutjub/Printskrin/

Recept za ajvar od seckane paprike:

Sastojci :

  • 15 kg paprike
  • 2 kg paradajza
  • 1,5 dcl ulja
  • 1 dcl sirćeta
  • 2 glavice belog luka
  • 2-3 veze peršuna
  • so
  • malo šećera

Priprema :

Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocede. Sutradan ih oljuštite i ručno iscepajte na trake, šire ili uže, po želji.

U veliki lonac stavite paprike i oljušten i seckani paradajz i kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. Dodati sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk i peršun.

Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, poklopite poklopcima i ohladite, pa stavite na tamno i hladno mesto.

(stil.kurir.rs/recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!