ŠNICLE SA POVRĆEM I SLANINOM IZ RERNE: Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Ukoliko vam treba ručak na brzaka onda je ovo recept za vas.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- po želji povrća (šargarepe, paprika,
- crnog ili praziluka, paradajza)
- 2-3 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- tucana ljuta paprika
- 50 g suve slanine
- nekoliko kašika kisele pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlupajte šnicle pa ih posolite i pobiberite. Isecite povrće na kolutove. U vatrostalnu posudu sipajte povrće , pa ga posolite i pobiberite, i dodajte suvi biljni začin i ljutu tucanu papriku. Izmešajte pa preko toga poređajte šnicle. Slaninu isecite na trakice, pa naređajte preko šnicli. Poklopite i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite i prelijte kiselom pavlakom pa dopecite još 10 minuta, bez pokrivanja. Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
09. 04. 2024. u 11:00

NAJUKUSNIJI UŠTIPCI OD POVRĆA I SIRA: Brzi i mekani, savršeni za početak dana
09. 04. 2024. u 09:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)