ŠNICLE SA POVRĆEM I SLANINOM IZ RERNE: Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja

Novosti online

14. 04. 2024. u 12:00

Ukoliko vam treba ručak na brzaka onda je ovo recept za vas.

ШНИЦЛЕ СА ПОВРЋЕМ И СЛАНИНОМ ИЗ РЕРНЕ: Конкретан оброк држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • po želji povrća (šargarepe, paprika,
  • crnog ili praziluka, paradajza)
  • 2-3 čena belog luka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • tucana ljuta paprika
  • 50 g suve slanine
  • nekoliko kašika kisele pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlupajte šnicle pa ih posolite i pobiberite. Isecite povrće na kolutove. U vatrostalnu posudu sipajte povrće , pa ga posolite i pobiberite, i dodajte suvi biljni začin i ljutu tucanu papriku. Izmešajte pa preko toga poređajte šnicle.  Slaninu isecite na trakice, pa naređajte preko šnicli. Poklopite i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite i prelijte kiselom pavlakom pa dopecite još 10 minuta, bez pokrivanja. Prijatno!   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti