TUNA SALATA sa testeninom: Lagani i ukusan obrok koji morate da probate

Novosti online

23. 06. 2023. u 09:00

TUNA salata je idealna za letnji obrok, još kad u nju dodate testeninu, dugo ćete biti siti

ТУНА САЛАТА са тестенином: Лагани и укусан оброк који морате да пробате

Foto: Profimedia

OVOGA puta u tuna obrok salatu dodaćemo testeninu i imaćemo savršeno jelo za vrele letnje dane.

Lako se sprema i neće vam trebati puno vremena.

TUNA SALATA - sastojci:

1 kašika drobljenog belog luka,

400 grama testenine,
so, biber,
50 ml majoneza,
dva paradajza,
300 grama tunjevine u konzervi,
zelena salata,
pola kašičice sirćeta ili isceđen sok od limuna

TUNA SALATA - priprema:

Dok se testenina kuva, u dublju posudu pomešajte beli luk, opranu zelenu salatu iseckanu na trakice, paradajz iseckan na kockice i tunjevinu.

Sve sastojke pomešajte, dodajte začine i malo sirćeta ili sok od limuna.

Iz tunjevine nemojte cediti ulje, već ga iskoristite za obrok salatu.

Kad se testenina skuva, pomešajte je sa salatom i prelijte majonezom.

Ovu salatu možete jesti toplu, a lep ukus imaće i ako se malo ohladi.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije