ODBROJAVANJE - JOŠ 2 DANA DO POČETKA OLIMPIJSKI IGARA: Kad 17 postane 19

Bio je početkom osamdesetih u Hemijskoj školi u Beogradu profesor matematike od koga je mnogo toga moglo da se nauči.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 2 ДАНА ДО ПОЧЕТКА ОЛИМПИЈСКИ ИГАРА: Кад 17 постане 19

Foto: Goran Čvorović

Lošim đacima je govorio da dva i dva mogu da budu pet, ali pod uslovom da se prethodno naznači da je "2" oznaka za promenljivu koja uzima vrednosti od 1 do 10.

Da je sve relativno u životu, pokazuju i predstojeća takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako Olimpijada zvanično počinje 26. jula, prva takmičenja kreću dva dana ranije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Već danas, na borilišta će izaći takmičari u fudbalu, na turniru koji je organizovan u Parizu, Nantu, Bordou, Lionu, Sent Etjenu, Marselju i Nici. Takođe, na teren će istrčati i olimpijci u ragbiju sedam.

Sutra, u četvrtak, nastupiće učesnici takmičenja u streličarstvu na Trgu Invalidi u Parizu i rukometaši u Areni "Južni Pariz".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Objašnjenje za takav kalendar je da bi takmičenja u fudbalu i rukumetu mogla da budu završena na vreme, odnosno da bi bilo dovoljno vremena za odmor i oporavak između dva meča.

Kada je reč o muškom i ženskom ragbiju, kalendar je pomeren da bi "Stadion Francuske" u Sen Deniju bio slobodan od 2. avgusta za nadmetanja u atletici.

U petak, na dan otvaranja Olimpijade, nisu predviđena takmičenja, a onda se borbe nastavljaju od subote. Tako će Olimpijada koja traje 17 dana, potrajati – 19.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?