ZVEZDA TEŠKOM MUKOM IŠČUPALA POBEDU U ČAČKU: Hrabri Borac u borbi za opstankom u ABA umalo skinuo "skalp" šampionu Jadrana

Novosti online

09. 04. 2023. u 21:29

KOŠARKAŠI Crvene zvezde daleko teže nego što se očekivalo savladali su Borac u Čačku rezultatom 87:82 u okviru ABa lige.

ЗВЕЗДА ТЕШКОМ МУКОМ ИШЧУПАЛА ПОБЕДУ У ЧАЧКУ: Храбри Борац у борби за опстанком у АБА умало скинуо скалп шампиону Јадрана

FOTO: ABA liga

ABA liga polako ulazi u svoju završnu fazu, ostala su samo još dva kola do kraja, a u ovom duelu obe ekipe i te kako su imale šta da izgube. Čačani se nalaze u gčevitoj borbi za opstankom u Jadranskoj eliti, a nakon meča sa Zvezdom u poslednjem kolu gostuju Budućnosti, dok direktni rival MZT ima značajno lakši duel sa Cibonom na domaćem parketu.

Pošto Čačani imaju bolji skor od ekipe iz Severne Makedonije, onda im je dovoljno da samo dođu do jednog trijumfa, ali znalo se da će to biti vraški teško.

To je znači da ako izgube oba preostala meča, što su svi bukmejkeri i predviđali, onda moraju da se nadaju i da će Cibona slaviti u Skoplju protiv MZT-a. 

Sa druge strane Zvezda će se sigurno boriti do samog kraja za prvo mesto u ABA ligi, koje trenutno drži večiti rival Partizan. Moraće Ivanovićevi košarkaši da se nadaju barem jednom porazu, ako misle da "preuzmu" od crno-belih vodeću poziciju i da pri tom zabeleže obe pobede, a jednu već jesu.

Čačani su bili ravnopravan takmac u prvoj četvrtini i odlično su parirali velikom favoritu. Nakon tvrde prve deonici koju je šampion Jadrana rešio u svoju korist rezultatom 19:17 razigrao se ko drugi do Fakundo Kampaco, a njemu se pridružio i Filip Petrušev, pa je beogradski tim uspeo da napravi i osetnijih +8 do odlaska na odmor (42:34).

Zvezda je u poslednjoj deonici došla i do maksimalnih +16, ali se motivisani domaćin pred prepunim tribinama svog doma vratio. Došao je Borac na krilima Hejla i Đorđa Gagića na samo -3 minut pre kraja.

Domaćin je imao napad i za izjednačenje, ali je Hejl na manje od 30 sekundi odlučio da ne šutira za tri, već da krene na prodor, a rampa Petruševa na kraju je ugasila sve nade Čačana u veliko iznenađenje. 

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)