BOJANA DRČA: Borićemo se za medalju

S. Krstović

30. 05. 2022. u 10:26

SVETSKE prvakinje sa selektorom, Italijanom Danijelom Santarelijem, počinju da pišu novu stranicu srpske odbojke.

БОЈАНА ДРЧА: Борићемо се за медаљу

OSS

Naše, dame su juče otputovale u Ankaru, gde će na prvom turniru Lige nacije odmeriti snage sa Belgijom (1. jun, od 14.30), Tajlandom (2. jun, od 12.00), Bugarskom (3. jun, od 12.00) i Holandijom (5. jun, od 15.00). Podsetimo, F8 je od 13. do 17. jula baš u Ankari.

- Ovo je prilika da vidimo gde smo, jer imamo novog selektora i novi sistem rada - ističe Bojana Drča, devojačko Živković, jedna od najiskusnijih u našem timu.

Trofejna odbojkašica se posle nekoliko godina vratila u nacionalni tim. U međuvremenu je postala majka jednog Relje, zbog koga je prošle sezone predvodila Crvenu zvezdu do duple krune.

- Kada sam se vratila u reprezentaciju, nisam ni imala osećaj da sam pravila pauzu. Velika je čast igrati za svoju zemlju. Želela sam da se vratim, jer jednostavno nisam završila reprezentativnu karijeru. Sada je prilika da još malo igram u nacionalnom timu, da budem uz devojke, a za dalje ćemo videti - kaže Bojana.

Ovogodišnju Ligu nacija preskočiće Maja Ognjenović i Tijana Bošković, tako da će Drča biti glavni organizator igre.

- Nije mi to nikakav teret. Mislim da će sa novim selektorom to dobro da izgleda. Potrebno je vreme da se uhodamo, malo bolje upoznamo, ali ne osećam nikakav teret. Radujem se što sam ovde - naglašava Drča.

Trofejna odbojkašica ističe i da su spremne da ispune sve zahteve novog selektora.

- Mi smo profesionalnci, nema tu previše priče, odbojka je odbojka. Santareli od nas traži da igramo brže, da sistem mora da funkcioniše. Sve smo spremne da damo maksimum i stvarno verujem da će to dobro izgledati i da ćemo da pružimo dobre partije u Ligi nacija.

Bojana ističe da ove sezone Liga nacija ipak nije u drugom planu kao ranijih godina.

- Uvek su bili prioriteti EP, SP ili OI. Selektor Santareli je rekao da su njemu ove godine i te kako važni i Liga nacija i Svetsko prvenstvo. Tu smo da se borimo, da igramo što bolje i napravimo što bolji rezultat. Očekujem da ćemo izboriti F8 sredinom jula u Ankari i da ćemo osvojiti medalju. Mislim da imamo kvalitet, da dobro radimo, a i selektor traži da pružamo maksimum na svakom treningu, što je dobro za mlade igračice. A i biće ovo dobar uvod za SP, na kojem želimo da odbranimo zlato - naglašava Drča.

UVEK TEŠKO SA BELGIJANKAMA

PRVI rival je uvek neugodna Belgija...

- Sa Belgijankama je uvek bilo teško. Važno je da se što brže adaptiramo na Ankaru, da ispoštujemo sve što smo se dogovorili. Uvek ćemo ići na pobedu, zna se ko je Srbija i gde je naše mesto. Verujem u ovaj tim - podvlači Drča.

JELENA MNOGO POMAŽE

JELENA Blagojević, bivša reprezentativka Srbije, i te kako pomaže stručnom štabu i devojkama.

- Ona govori italijanski i dosta im pomaže kada treba da im prevede šta mi komuniciramo na terenu. Jelena puno znači Italijanima u stručnom štabu. Meni se čini da je zaista sve dobro uklopljeno, da sve funkcioniše kako treba. Ona je prava veza između nas i trenera, jer ne pomaže samo njima, već i nama - ističe Drča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!