RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev

Novosti online

21. 07. 2024. u 15:13

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta.

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Дроном убијен Иван Шаљнев

FOTO: Tanjug/AP

Kako javlja Bokserski savez Rusije, "u terorističkom napadu koje su izvšrile Vojne snage Ukrajine (VSU), u gradu Šebekinu poginuo je 16-godišnji bokser Ivan Šaljnev".

Šebekino je ruski grad u Belgorodskoj oblasti, ima oko 40.000 stanovnika i nalazi se na samo šest kilometara od granice sa Ukrajinom, pa je često meta napada ukrajinskih snaga.

Povodom smrti mladog sportiste ovako se oglasio Vitalij Dunajcev, prvi čovek Bokserskog saveza Belgorodskog regiona:

- Tokom napada, dron je bacio eksplozivne naprave na igralište, što je dovelo do ranjavanja osmoro dece. Ivan je bio među njima. Odvežen je u bolnicu, na odeljenje intenzivne nege. Nekoliko dana doktori su se borili za njegov život, operisali ga, ali nisu mogli da ga spasu. Ivan je bio đak Sportske akademije, osvajač medalja na regionalnom šampionatu u boksu. Ove ggodine je uzeo dokumenta iz Akademije, po završetku devetog razreda. Na dan tragedije ovaj mladi sportista se takođe bavio u sportu, obavio je trening, a onda se uveče desio ovaj incident. U poendeljak će se obaviti sahrana, lično ću na njoj biti, a u ime naše cele bokserske porodice izražavam saučešće bližnjima i prijateljima.

Saučešće je izrazio i Bokserski savz Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte