MOK ODLUČIO! Francuska domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2030. godine

Tanjug

24. 07. 2024. u 13:20

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će Francuska biti domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2030. godine.

МОК ОДЛУЧИО! Француска домаћин Зимских Олимпијских игара 2030. године

Foto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Predloženo je da se ZOI 2030. godine održe od 1. do 17. februara, dok će Paraolimpijske igre uslediti od 1. do 10. marta.

Mesto održavanja biće francuski Alpi, odnosno Gornja Savoja, Savoja, Brijanson i Nica.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

MOK je prihvatio kanditaturu Francuske, ali uz priložene uslove i potpisivanje garancija od strane predsednika Emanuela Makrona.

Makron je dao uverenja da će buduća Vlada koja će se formirati posle Letnjih igara u Parizu preuzeti sve organizacione garancije koje će morati da potpiše naredni premijer Francuske.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"MOK je odredio rok do 1. oktobra kada će sledeci francuski premijer morati da potpiše dokument koji garantuje ključna obecanja. Nacionalna skupština mora da ratifikuje taj dokument do 1. marta", rekao je predsednik MOK-a Tomas Bah.

Članovi MOK-a prihvatili su njegove garancije i dali svoje odobrenje sa 84 za i 4 glasa protiv uz sedam uzdržanih.

"Želeli bismo da vam se zahvalimo na poverenju i poverenju, poštovaćemo naše obaveze", rekao je Makron u kratkom govoru nakon proglašenja.

Nacionalne vlade u zemljama domacinima OI moraju formalno da potpišu finansijska i bezbednosna obecanja koja su neophodna za organizovanje i vođenje Igara.

Makron je 9. juna raspustio Nacionalnu skupštinu i raspisao izbore koji su održani 30. juna i 7. jula, nova Vlada još uvek nije izabrana.

Aktuelni premijer Gabrijel Atal napustiće tu funkciju nakon izbora nove Vlade.

ZOI održaće se Francuskoj po četvrti put. Prethodno su Igre bile u Šamonju 1924, Grenoblu 1968. i Albervil 1992. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!