NOVAK ĐOKOVIĆ TRLJA RUKE: Rafael Nadal deklasiran u finalu na šljaci!

Novosti online

21. 07. 2024. u 15:40

Rafael Nadal nije ostvario cilj da pred nastup na Olimpijskim igrama "Pariz 2024", dođe na terene Rolan Garosa, na kojima se i igra olimpijski turnir, sa sveže osvojenom ATP titulom. Štaviše, deklasiran je na šljaci - što samo može da ohrabri sve njegove potencijalne pariske rivale, uključujući i Novaka Đokovića - koji sanja da konačno osvoji zlato na Igrama.

НОВАК ЂОКОВИЋ ТРЉА РУКЕ: Рафаел Надал декласиран у финалу на шљаци!

FOTO: Tanjug/AP

Od povrede opravljeni Nadal je ovu sedmicu "otvorio" pobedom u švedskom Bostadu od 6:3, 6:4, nad mladim Šveđaninom Leom Borgom, sinom Bjerna Borga, 11-strukog grend slem šampiona. Potom je sa 6:4, 6:4 savladao polufinalistu Vimbldona iz 2022, Kamerona Norija, da bi usledila dva meča u po tri seta.

I to preokreti.

Prvo je Španac eliminisao Argentinca Navonea (6:7(2), 7:5, 7:5), potom Hrvata ajdukovića (4:6, 6:3, 6:4).

Konačno, na red je došlo finale, u kome je rival Nadala, trenutno 261. na ATP listi, bio 51. teniser sveta, Portugalac Nuno Borhes. Apsolutni autsajder u meču sa "kraljem šljake".

Nunjo Borhes vraća lopticu Rafaelu Nadalu u finalu ATP turnira u švedskom Bsotadu / FOTO: Tanjug/AP

Međutim, portugalski igrač je svoju sjajnu sedmicu krunisao ATP titulom:

U velikom finalu je, kao sedmi nosilac, produžio niz uspeha - nakon eliminisanja Pelegrina, Roče, Skatova i Tirantea, savladao je Nadala rezultatom 6:3, 6:2, uz čak pet napravljenih brejkova (i dva doživljena).

Borhesu je ovo bilo prvo ATP finale u karijeri, ima 27 godina i u dosadašnjim profesionalnim mečevima ostvario je daleko više poraza (42) nego pobeda (29 do ovog turnira.

Nunjo Borhes slavi pobedu nad Rafaelom Nadalom u finalu ATP turnira u Bostadu / FOTO: Tanjug/AP

Ako vas Novak Đoković i Rafael Nadal zanimaju, sve najnovije i najvažnije vesti o njima, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija