CRVENI KRST KIKINDE ZAHVALIO NAJHUMANIJIM SUGRAĐANIMA: Dodeljena priznanja višestrukim davaocima krvi

Рада Шегрт
Rada Šegrt

15. 06. 2024. u 20:45

Zahvaljujući pojedincima i kolektivima Kikinda je i dalje jedna od nahumanijih sredina u Srbiji po dobrovoljnom davalaštvu krvi.

ЦРВЕНИ КРСТ КИКИНДЕ ЗАХВАЛИО НАЈХУМАНИЈИМ СУГРАЂАНИМА: Додељена признања вишеструким даваоцима крви

Foto: Grad Kikinda

To potvrđuju podaci Crvenog krsta koji je protekle godine prikupio 1.787 jedinica krvi ili 3, 56 odsto u odnosu na broj stanovnika, što je izuzetan rezultat u dobrovoljnom davalaštvu, izjavila je Danijela Bjeljac sekretarka ove organizacije. Oni koji su višestruki davaoci i ove godine dobili su priznanja Crvenog krsta za humanost prema drugima.

Plakete ,,Široko srce" kao najhumanije sredine ponovo je dobila Tehnička škola, zatim Mesna zajednica Mokrin i JP „Kikinda“. Plakete su dobili pojedinci koji su krv darovali 35, 50 i 75 puta, a oni koji su to učinili 100 i više puta, nagrađeni su i ručnim satovima. Na listi onih koji su krv poklonili stotinu i više puta je šest imena: Mićo Stojaković, Predrag Veličkov, Ivan Mijandžić, Dragan Lazić, Zoran Đurđević i Siniša Baračkov.

Armiju humanih Kikinđana prošle godine pojačalo je 218 pojedinaca koji su prvi put dali najdragoceniju tečnost.

- Veoma je važno da napomenemo da je „Klub 25“ koji čine mladi davaoci krvi organizovao 22 edukacije za srednjoškolce, kojima je bio obuhvaćen 381 učenik – navela je Bjeljac.

Priznanja davaocima krvi uručena su povodom 14. juna, Dana dobrovoljnih davalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura