OBE EKIPE SU NEPORAŽENE DO SADA: Namibija juri peto finale, Mozambik treće

O. M.

05. 07. 2024. u 14:34

Mozambik i Namibija sastaju se u polufinalu KOSAFA kupa. Utakmica se igra od 18 časova u Port Elizabetu u Južnoafričkoj Republici.

ОБЕ ЕКИПЕ СУ НЕПОРАЖЕНЕ ДО САДА: Намибија јури пето финале, Мозамбик треће

Foto: Profimedia

Mozambik je osvojio prvo mesto u grupi sa pet bodova, isto koliko je skupila i drugoplasirana JAR, ali je imao i bolju gol-razliku od domaćina.

Namibija je u polufinale upala kao laki luzer, odnosno najbolja drugoplasirana ekipa, a zanimljivo je da je u svojoj grupi osvojila više bodova, sedam, od današnjeg rivala.

Biće ovo duel dveju reprezentacija koje su u poslednje vreme ostvarile zapažene rezultate. Mozambik u ovoj kalendarskoj godini ima samo jedan poraz, od Zelenortskih Ostrva na Afričkom kupu nacija. S druge strane, Namibija je u seriji od šest utakmica bez poraza.

Obe reprezentacije su trenutno druge na tabelama svojih grupa, ali je Mozambik u nešto boljoj situaciji jer se nalazi među četiri najbolje drugoplasirane ekipe, a to donosi plasman u baraž za dodatno mesto u međukontinentalnom doigravanju za odlazak na Mundijal u Severnoj Americi.

"Neustrašivi ratnici" imaju više uspeha u poslednje vreme kada je reč o međusobnim susretima, sedam pobeda naspram dve Mozambika, uz jedan nerešen rezultat.

Mozambik nikada nije osvojio ovaj turnir, dok je Namibija bila najbolja 2015. godine. 

NAŠ TIP: 22-3 (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi