ODLOŽENO ROČIŠTE U SLUČAJU SUĐENJA ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Nisu mogli da se očitaju snimci sa kamera

D. Z.

27. 10. 2023. u 13:20

DANAŠNjE ročište u suđenju za ubistvo lidera G.I.SDP Olivera Ivanovića odloženo je za 30 oktobar jer nije bilo moguće emitovati video materijal sa nadzornih kamera.

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Нису могли да се очитају снимци са камера

foto d.z.

Kako je "Novostima" izjavila advokatica Jovana Filipović, branilac Silvane Arsović, nekadašnje sekretarice lidera G.I.SDP, na današnjem suđenju trebali su da se odgledaju snimci nadzornih kamera koje su stajale ispred prostorija stranke gde je ubijen Ivanović, a na kojima se vidi vreme posle tog ubistva.

- Tehnički snimci se nisu mogli pogledati niti smo uspli da učinimo mi advokati odbrane iako su nam isti dostavljeni - ističe advokatica Filipović.

Inače, suđenje šestorici osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Oivera Ivanovića po trećoj po redu optužnici počelo je jula 2021. godine i traje i dalje.

Iako su se optuženi u ovom slučaju, Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović izjasnili da nisu krivi, sudski proces započet krajem decembra 2019. godine prema svedočenju advokata odbrane nije dao rezultata, a gledanja video nadzora ponovo se očekuje, budući da video snimci, kako su nam pojasnili advokati optuženih, treba da pokažu da neki od njih nemaju apsolutno nikakave veze sa pomenutim ubistvom. Inače, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine kada je ulazio u stranačke prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto