VUČIĆ SA ČLANOVIMA PARAOLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE: Predsednik im uručio državnu zastavu koju će nositi u Pariz (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

19. 08. 2024. u 10:12

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je sportiste i članove Paraolimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

ВУЧИЋ СА ЧЛАНОВИМА ПАРАОЛИМПИЈСКОГ ТИМА СРБИЈЕ: Председник им уручио државну заставу коју ће носити у Париз (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Cela vaša Srbija je uz vas i biće uz vas - rekao je predsednik.

 
 
 

- Dragi naši paraolimpijci, hvala vam na vašem trudu i radu, ljubavi prema otadžbini, ovde smo da vam poželimo sreću, da vam kažemo koliko ste nam važni - rekao je predsednik dodavši: Verujemo u vas!

Foto: Tanjug

 

- Svaka medalja koju donesete je medalja cele Srbije - kazao je predsednik.

Foto: Tanjug

- Vaša odlučnost i vaša inspiracija je inspiracija za svakog od nas. Na svim prethodnim igrama pokazali ste svetu šta znači istrajnost, požrtvovanost i rodoljublje - naveo je predsednik i pobrojao mnogobrojne medalje koje su naši paraolimpijci donosili sa prethodnih igara. 

Foto: Tanjug

 

- Naša delegacija takmičiće se u osam grana sporta. Verujemo u vas i znamo da ćete se svim srcem boriti za svoju zemlju. Srbija prepoznaje značaj paraolimpizma, i sa ponosom ističemo da naša zemlja podjednako kao i u slučaju olimpijaca izdvaja značajna sredstva za nacionalne penzije, i stipendije paraolimpijaca.

Foto: Tanjug

 

Time želimo da pokažemo koliko poštujemo i vrednujemo vašu posvećenost i vaš rad, trud i ljubav prema otadžbini. Svaka vaša borba je više od običnog takmičenja. To je simbol pobede nad preprekama, simbol ljudske snage i duha.

 
 

Cela vaša Srbija je uz vas i biće uz vas. Svaka medalja koju donesete je medalja cele Srbije. Neka vas prati naša ljubav i podrška. 

Predsednik je istakao i da su nagrade koje je Srbija odredila za paraolimpijce iste kao one koje je odredila za olimpijce. 

Vučić je ovom prilikom paraolompijskom timu Srbije svečano uručio državnu zastavu, koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO