STRUJA STIŽE I U ZASEOKE: U opštinama jugozapadne Srbije otklanjaju se posledice snežnog nevremena

E. V. N.

01. 03. 2023. u 05:00

OD ponedeljka uveče veći deo grada na Limu, uključu­jući bolnicu i Dom zdravlja, ponovo ima struju, a proble­mi sa snabdevanjem električ­nom energijom rešavali su se još u Bajinoj Bašti.

СТРУЈА СТИЖЕ И У ЗАСЕОКЕ: У општинама југозападне Србије отклањају се последице снежног невремена

Printskrin RTS

NADLEŽNE službe kao i žitelji opština jugozapadne Srbije i juče su otklanjali posledice mećave i vlažnog snega koji je za vikend i u ponedeljak padao u ovom deli naše ze­mlje. U Prijepolju je i dalje na snazi vanredna situacija na teritoriji cele opštine. U prekidu je bio i železnič­ki saobraćaj između Užica i Prijepolja.

U op­štinama Priboj i Nova Va­roš (u kojoj je ponegde palo i po metar snega), od juče se svi korisici uredno napaja­ju strujom, uključujući i one iz udaljenih sela.

Stabla su padala po pu­tevima, a sva raspoloživa mehanizacija angažovana je na čišćenju saobraćajnica. Svi putni pravci do centara mesnih zajednica u tri op­štine - Prijepolje, Priboj i Nova Varoš su prohodni, a teške mašine pročišća­vale su krakove koji vode ka manjim zaseocima i planin­skim vrletima.

Mnogi građani pomagali nadležnim službama,Foto A. Rovčanin

Granični prelaz Jabuka i dalje nema struje, prekidi u telekomunikacionim mre­žama su veliki, a najveći problem i dalje su brdsko planinska sela sa nepristu­pačnim terenima.

- Najveći problem su se­la naše opštine koja gra­vitiraju ka Sjenici, to su nepristupačni tereni, ali zahvaljujući Elektromreži Srbije, ekipama iz Niša, Sjenice, Tutina, kao i saveti­ma mesnih zajednica koji su prema repetitorima čistili sneg kako bi probili prilaze, problemi se rešavaju - kaže Drago Popadić, predsednik Opštine Prijepolje.

Načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović rekao je da delovi Bajine Bašte juče još nisu imali struju, ali je izrazio očeki­vanje da će taj problem biti rešen.

- Ogromna količina snega koja je pala izazvala je pre­kid na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži, ali radnici su danonoćno ra­dili i rešavali probleme - rekao je Popović.

Foto A. Rovčanin

On je naveo i da deca u ne­kim školama i izdvojenim odeljenjima zbog neprohod­nosti puteva nisu išla u škole, dok su ponegde bili skraćeni časovi.

- Nadam se da će ove nede­lje sve biti normalizovano i da će se deca vratiti u klupe - dodao je Popović.

Printskrin RTS

JOŠ VAŽE ZABRANE ZA ŠLEPERE

KAKO je juče saopštio Auto-moto savez Srbije, zahvaljujući slabijim sne­žnim padavinama, ali i maksimalnom angažavanju zimske službe JP "Putevi Srbije" prohodnost saobraćajnica u odnosu na prethodne dane mnogo je bolja. Ipak, zbog snega na kolovozu nastavljaju se zimski uslovi vožnje na području Nove Varoši, Užica, Valjeva, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara, Ivanjice i Sjenice. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su i dalje na snazi na putnim pravcima Mionica - Kaona, preko Divčiba­ra, Šabac - Krupanj Gračanica, preko Mačkovog Kamena, Debrc -Ljubovija, preko Proslopa, Valjevo - Debelo brdo, Jošanička Banja - Kopaonik, II A-257 Šarena bukva (Mačkov kamen) Stolice, preko Šarene bukve, Gornji Dubac - Ivanjica i Kumanica - Duga Poljana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)