Ministarka Vujović potpisala ugovor za izgradnju kolektora u Zrenjaninu

Novosti online

26. 06. 2024. u 10:58

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor na osnovu kojeg će se u Zrenjaninu krenuti sa izgradnjom glavnog gradskog kolektora, neophodnog za efikasno funkcionisanje sistema za upravljanje otpadnim vodama u ovom gradu.

Министарка Вујовић потписала уговор за изградњу колектора у Зрењанину

Foto: Jovana Rošul

Vujovićeva je navela da je projekat izgradnje glavnog kolektora dužine 1,75 kilometara, koji se realizuje uz podršku Ministarstva, važan preduslov za rad postrojenja za preradu otpadnih voda, čija izgradnja je deo drugog projekta.

„Drago mi je što se Grad Zrenjanin našao među lokalnim samoupravama sa kojima sam u poslednjih desetak dana potpisala ugovore na osnovu kojih će biti realizovani kapitalni projekti iz oblasti upravljanja otpadnim vodama. Ovim projektima na sistemski način rešavamo upravljanje otpadnim vodama i značajno unapređujemo standarde zaštite životne sredine. Izgradnja kolektora u Zrenjaninu je važna za efikasan rad budućeg postrojenja za preradu otpadnih voda, nakon čega će biti obezbeđena potpuna zaštita recipijenata od mogućih nekontrolisanih izlivanja otpadnih voda, jer će se ispuštati tehnički ispravna voda. Ovo su sve važni projekti za Zrenjanin, čija realizacija će omogućiti zaštitu Aleksandrovačkog kanala, vodotoka reke Begej i očuvanje biodiverziteta“, kazala je Vujovićeva.

Foto: Jovana Rošul

Prema njenim rečima, planirano je da radovi na izgradnji kolektora počnu krajem jula, dok je rok za završetak radova planiran krajem jula 2026. godine.

Foto: Jovana Rošul

Kako je naglasila, reč je o još jednom u nizu kapitalnih projekata izgradnje zelene infrastrukture širom Srbije, koji su deo vizije Srbija 2027, sa ciljem da obezbede bolji kvalitet života građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd