NIS podržao Muzičku školu „Jovan Bandur“ u Pančevu

Promo

03. 09. 2024. u 16:29

GRAD Pančevo i kompanija NIS nastavili su višegodišnje partnerstvo realizacijom novog projekta u okviru programa „Zajednici zajedno“.

НИС подржао Музичку школу „Јован Бандур“ у Панчеву

Foto: Promo

 Ovog puta, kompanija NIS podržala je rekonstrukciju i uređenje ulaznog hola Muzičke škole „Jovan Bandur“, a vrednost projekta iznosi gotovo dva miliona dinara. Izvršena je sanacija poda, rekonstrukcija ulaza škole, postavljena je nova rasveta i elektronske oglasne table, zahvaljujući čemu su učenici škole dobili nov funkcionalan prostor u kojem mogu boraviti u pauzama između nastavnih aktivnosti.  Istovremeno, unapređena je bezbednost učenika, kao i energetska efikasnost objekta. 

Foto: Promo

 

Muzička škola „Jovan Bandur“ je jedna od najstarijih muzičkih škola u Srbiji, a pohađa je oko 700 učenika. Projekat je realizovan u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ koji je bio posvećen unapređenju uslova za obrazovanje, podizanju kapaciteta naučnih ustanova  i motivaciji mladih da stiču nova znanja i bave se naukom.
Povodom realizacije projekta školu su obišli Tatjana Božić, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje i Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u kompaniji NIS, u pratnji Jelene Cvetić, direktorke Muzičke škole „Jovan Bandur“. Nakon obilaska novog prostora, oni su izrazili zadovoljstvo zbog toga što profesori i učenici imaju unapređene uslove za rad i boravak, kao i zbog nastavka uspešne saradnje Grada Pančeva i kompanije NIS.

Foto: Promo

 

- Naša saradnja sa NIS-om već je dala značajne rezultate, a dosadašnji projekti su pokazali koliko ovakav vid partnerske podrške može pozitivno da utiče na razvoj naše zajednice i radujemo se budućim projektima koji će dodatno unaprediti kvalitet obrazovanja -  rekla je Tatjana Božić, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje. 

Ona je dodala da će Grad Pančevo nastaviti da ulaže u obrazovanje i unapređenje uslova za rad obrazovnih ustanova, kao i da će nastaviti da nagrađuje i podržava najbolje učenike i talentovanu decu koja osvajaju nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u kompaniji NIS, izrazio je zadovoljstvo što je kompanija NIS ponovo lepim povodom u Pančevu. 

Foto: Promo

 

- NIS nije samo biznis, već i želja da doprinesemo  razvoju zajednica u kojima poslujemo, pa je i ulaganje u Muzičku školu „Jovan Bandur“ značajan korak ka ispunjenju tog cilja - rekao je Eremić i istakao važnost partnerstva kompanije NIS sa Gradom Pančevom koje traje već decenijju i po, a koje je rezultiralo brojnim značajnim realizovanim projektima.

- Presrećni smo što je kompanija NIS prepoznala potrebu i uložila u našu školu, čime smo dobili jedan ovakav prostor u kojem prvenstveno uživaju sva deca, ali i mi zaposleni - rekla je Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“. Ona je takođe napomenula da je ova škola ne samo obrazovna već i kulturna ustanova, jer pored nastave organizuje i kulturne događaje, kao i koncerte.

Foto: Promo

 

Putem programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS od 2009. godine kontinuirano ulaže u zajednice u kojima posluje. Do sada je u 13 partnerskih gradova i opština koje učestvuju u programu uloženo više od 1,7 milijardi dinara i realizovano više od 1.100 projekata. Grad Pančevo učestvuje u programu „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja i do sada je zajednički realizovan 161 projekat, čija vredanost iznosi više od  228 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU