MAGIČNI SLIKAREVI SNOVI: Izložba Dobrivoja Stojanovića U Subotici produžena do 20. juna

M.A.K.

13. 06. 2022. u 16:13

VETERAN naše likovne scene od sredine maja predstavio je dela u Subotici, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" (Zadužbina Dušana Radića), a ova samostalna izložba slika, pod imenom "U magičnom svetu snova", zbog interesovanja publike, produžena je do 20. juna.

МАГИЧНИ СЛИКАРЕВИ СНОВИ: Изложба Добривоја Стојановића У Суботици продужена до 20. јуна

Foto promo

- Slikar slika svet oko sebe sa svim njemu vidljivim manama, ali bez osude i kritizerstva, i ako uočava privid samodovoljnosti sa jedne strane, sa druge otkriva ljudsku izvitoperenost. Dobri uspeva da lepotom istakne ružnoću, bez želje da se naruga nego samo da predstavi- piše u katalogu Lazar Marković. 

Umetnik rođen 1943. u Kalni, kod Vlasotinca, a Akademiju primenjenih umetnosti završio u Beogradu, gde je potom završio je i postdiplomske studije, do sada je imao 38 samostalnih izložbi, učestvovao je na 289 grupnih postavki (od čega 80 internacionalnih). Dobitnik je 16 domaćih i sedam međunarodnih priznanja, a o njegovom radu napisano je 180 prikaza.
- U poslednjih nekoliko decenija, tačnije od svoj pojavljivanja krajem šezdesetih godina prošlog veka, Dobri Stojanović uspeva da se svrstava među najznačajnije savremene srpske slikare. U njegovom slikarstvu uočava se spoj tradicionalnog i savremenog pristupa slici, izražen kroz majstorstvo izvedbe i savremenu koncepciju sitraživačkog izraza- zaključuje Marković u katalogu izložbe u Subotici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima