duplikat - STEJT DEPARMETN PORUČIO KURTIJU: Verujemo da je Priština dovela u opasnost podršku SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 04:00

PORTPAROL Stejt departmenta Metju Miler izjavio je danas, povodom zatvaranja objekata Pošte Srbije na severu Kosovo i Metohije, da su SAD zabrinute zbog kontinuiranih nekoordinisanih odluka Prištine i pozvao vladu privremenih institucija da se vrati konstruktivnom angažmanu sa međunarodnim partnerima.

дупликат - СТЕЈТ ДЕПАРМЕТН ПОРУЧИО КУРТИЈУ: Верујемо да је Приштина довела у опасност подршку САД

Foto Shutterstock

Miler je, na pitanje koliko crvenih linija na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti može nastaviti da prelazi bez ikakvih posledica, za portal Pavlović tudej rekao da neće da spekuliše o budućim akcijama, ali je istakao zabrinutost SAD zbog nekoordinisanih odluka Prištine.

-Verujemo da su doveli u opasnost mogućnosti koje smo pomogli Kosovu da stvori, rekao je portparol Stej departmenta.

On je dodao da SAD ohrabruje vladu privremenih prištinskih institucija "da se vrati bliskom i konstruktivnom angažmanu sa Sjedinjenim Državama, EU, NATO-om i drugim bliskim međunarodnim partnerima".

Miler je rekao da je ta poruka jasno preneta vladi privremenih institucija samouprave u Prištini.

Tzv. kosovska policija uhapisla je 3. avgusta petoricu Srba iz Kosovskog Pomoravlja zbog navodnih ratnih zločina, a samo dva dana kasnije upala je u devet objekata Pošte Srbije na severu KiM i zatvorila ih.

Priština je najavila i jednostrano otvaranje glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, čemu se Srbi protive ističući da to ugrožava njihovu bezbednost.

Privremene institucije u Prištini su ovim protivpravnim potezima dodatno otežale položaj Srba na KiM, nakon što su od 1. februara zabranile upotrebu dinara na KiM, a u maju zatvorile filijale Poštanske štedionice u pokrajini.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!