uživoRAT U UKRAJINI: FAB bombe padale na Sumsku oblast; Napad drononom u Voronježu

Novosti online

24. 08. 2024. u 07:51

RAT u Ukrajini - 913. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: ФАБ бомбе падале на Сумску област; Напад дрононом у Вороњежу

Foto: Profiemedia

Udar na oružane snage Ukrajine pre nego što su poslate u Kursku oblast

U subotu ujutru, u u Sumskoj oblasti, ruske oružane snage su izvršile napad visokoeksplozivnom avio-bombom na koncentraciju ukrajinskih militanata koji su bili poslati u Kursku oblast, rekao je Sergej Lebedev za RIA Novosti.

- U četiri ujutru, FAB bomba je poslata u okrug Junakijevski. Banderovci koji su se tamo okupili u kdru su hteli da da u Kursku oblast - ​​rekao je sagovornik agencije.

Lebedev je ranije u subotu uveče rekao da su ruske trupe izvršile brojne napade na objekte i osoblje Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti. Konkretno, u Gluhovu su bili napadnuti militanti koji su trebali biti poslati u oblast Kursk. Kao rezultat toga, prema podacima podzemlja, uništeno je najmanje 20 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Dve osobe su povređene u napadu dronom u regionu Voronjež

U regionu Voronježa dve osobe su povređene u napadu ukrajinskih dronova, javio je guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu .

- Ukupno su tokom protekle noći dežurne snage protivvazdušne odbrane i opreme za elektronsko ratovanje u regionu Voronježa uništile i ugušile pet bespilotnih letelica. Dve osobe su povređene: jedna žena je hospitalizovana u teškom stanju, druga je zadobila ogrebotine i odbila hospitalizaciju - napisao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje