PUTERASTI, A HRSKAVIH IVICA: Prženi šampinjoni sa lukom
PRŽENI šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete.
Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji.
Potrebno:
* 4 kašike putera
* 1/2 crnog luka, iseckanog
* 500 g šampinjona
* 2 supene kašike suvog belog vina
* 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
* 2 kašike seckanog svežeg peršuna
* 4 čena belog luka, mlevenog
* So i biber po ukusu
Recept za pržene šampinjone s lukom:
Korak 1:
Izdinstajte crveni luk i šampinjone:
Prženešampinjone s lukom počnite da pravite tako što ćete da zagrejte puter i ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dinstajte crni luk dok ne omekša (oko 3 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte oko 4-5 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi po ivicama.
Korak 2:
Dodajte vino i beli luk:
Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)