PUTERASTI, A HRSKAVIH IVICA: Prženi šampinjoni sa lukom
PRŽENI šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete.
Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji.
Potrebno:
* 4 kašike putera
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1/2 crnog luka, iseckanog
* 500 g šampinjona
* 2 supene kašike suvog belog vina
* 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
* 2 kašike seckanog svežeg peršuna
* 4 čena belog luka, mlevenog
* So i biber po ukusu
Recept za pržene šampinjone s lukom:
Korak 1:
Izdinstajte crveni luk i šampinjone:
Prženešampinjone s lukom počnite da pravite tako što ćete da zagrejte puter i ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dinstajte crni luk dok ne omekša (oko 3 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte oko 4-5 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi po ivicama.
Korak 2:
Dodajte vino i beli luk:
Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)