POVRATAK APSOLUTNOG LIDERA: Kada igra Braun, igra i Makabi

V. P.

24. 02. 2023. u 18:12

MAKABI je dočekao povratak Lorenca Brauna nakon jednomesečne pauze zbog povrede i vratio se na pobedničku stazu u poslednjem času za ostanak u plej-of trci.

ПОВРАТАК АПСОЛУТНОГ ЛИДЕРА: Када игра Браун, игра и Макаби

evroliga

Nakon tri poraza u poslednja četiri evroligaška meča i izgubljenog nacionalnog kupa, izraelski velikan savladao je Bajern u 25. kolu elitnog klupskog takmičenja - 90:82.

Nekadašnji bek Crvene zvezde bio je apsolutni lider u 13. trijumfu Makabija, za više od 34 minuta na terenu ostvario je učinak od 27 poena (6/10 za dva, 3/6 za tri), šest asitencija, četiri skoka i dve ukradene lopte za indeks 33! Dvocifreni u timu trenera Odeda Kataša bili su i Vejd Boldvin i Bonzi Kolson sa po 15 poena.

- Fantastičan je osećaj vratiti se na ovakav način - sijao je od sreće inače poslovično uzdržani Braun. - Sjajna utakmica na obe strane terena, u kojoj je najvažnija pobeda. Naterali su nas da naporno radimo, pojačali smo odbranu u drugom poluvremenu sa ciljem da zaustavimo njihove glavne igrače.

SVE ISTO, SAMO DEJE NEMA

KLUPU Panatinaikosa napustio je trener Dejan Radonjić, ali se nije desila promena na rezultatskom planu. Atinski tim poražen je na gostovanju u Milanu (76:78), uprkos partijii sezone Derika Vilijamsa - 21 poen (4/4 za dva, 3/6 za tri).

U domaćem timu najbolji su bili Brendon Dejvis i Šabaz Nejpir sa po 16 poena, Nikolo Meli dodao je 14.

Glavni igrači nedostajali su bavarskom timu na gostovanju u Tel Avivu. Tek što se vratio na teren posle duge pauze, iz stroja je ponovo ispao kapiten Bajerna i naše reprezentacije Vladimir Lučić. Trener Andrea Trinkijeri nije mogao da računa ni na Amerikanca Ogastina Rubita, nosioca MVP priznanja za januar.

- Bili smo odlični 32 minuta, ali nas je završnica koštala utakmice - rekao je Trinkijeri. - Presudili su neki potezi Brauna i Kolsona, ali se može reći da smo odigrali veoma dobar meč, posebno imajući u vidu da smo bili bez dvojice ključnih igrača, Lučića i Rubita. Malo sam iznerviran, jer mislim da smo zaslužili više. Šest slobodnih bacanja za Makabi okrenulo je momentum utakmice, nisam siguran da je svaki faul ispravno dosuđen.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!