TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde

Novosti online

23. 07. 2024. u 17:54

Nekadašnji košarkaš i kapiten Crvene zvezde Milivoje Mika Matić preminuo je u 86. godini života, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Crvena zvezda oglasila se saopštenjem na zvaničnom sajtu, a "Novosti" ga prenose u celosti: 

- KK Crvena zvezda sa žaljenjem obaveštava javnost da je u ponedeljak u 86. godini života preminuo naš nekadašnji kapiten i prvotimac Milivoje Mika Matić.

Bivši kapiten Crvene zvezde, Mika Matić rođen je 07.06. 1938. godine u Beogradu.

Od 1952.godine bio je član naših mlađih kategorija zahvaljujući tadašnjim članovima našeg kluba Sokoloviću, Borku Jovanoviću i Petroviću koji su ga nagovorili da se oproba u košarci i priključi Crvenoj zvezdi. Već godinu dana kasnije bio je i najbolji igrač mlađih selekcija.

FOTO: KK Crvena zvezda

Trenirao je pod dirigentskom palicom Brace Alagića. Iz godine u godinu je napredovao i to nije promaklo budnom oku Nebojše Popovića koji ga je 1956. godine sa nepunih 18 godina prebacio u prvi tim Crvene zvezde.

Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je u prvom kolu 22.04.1956. godine protiv Ljubljane i na toj utakmici je zabeležio 15 poena. Igrao je na mestu beka, za prvi tim Crvene zvezde nastupao je u narednih deset godina, bio je i kapiten naše Crvene zvezde.

Odigrao je 165 utakmice i postigao 954 koševa. Poslednju utakmicu u Zvezdinom dresu odigrao je 29.10.1966. godine na Malom Kalemegdanu protiv ekipe Željezničara iz Karlovca.

Igračku karijeru završio je 1956. godine, ali je ostao uz Crvenu zvezdu i postao je klupski lekar i vođa tima. Na tom mestu ostaje sve do 1976. godine kada prelazi u Zavod za sportiste na Košutnjaku.

KK Crvena zvezda Meridianbet, Predsednik, UO, kompletan menadžment i svi zaposleni upućuju izraze najdubljeg saučešća porodici Milivoja Mike Matića.

Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?