KAKAV MAJSTOR! Dušan Tadić caruje na Bosforu

N. I.

01. 09. 2024. u 08:00

KOLIKO je bila ispravna odluka Dušana Tadića (35) da se povuče iz reprezentacije Srbije i koliko su događaji sa minulog EP u Nemačkoj bili dugoročno loši po "orlove", vidi se i ovih dana. I to posle skoro svakog od uvodna četiri meča Fenerbahčea u šampionatu Turske. Velikan iz Istanbula je na čelu tabele, sa tri pobede i remijem, a ono šta je naš mađioničar sa loptom uradio u petak uveče u duelu sa gostujućom Alanjom (3:0) tema je kompletne sportske štampe u toj zemlji.

КАКАВ МАЈСТОР! Душан Тадић царује на Босфору

FOTO: Profimedia

Golovima u 43. i 65. minutu Tadić je širom otvorio vrata ka trijumfu, a ne zna se koji je od ova dva pogotka bio lepši. Onaj prvi, kada je na malom prostoru, u stilu najvećih futsal majstora prevario kompletnu odbranu Alanje, ili onaj drugi, kada je lobovao golmana gostiju. Trijumf je potvrdio Edin Džeko, pa ovaj tandem na Bosforu radi ono što su godinama radili u našoj reprezentaciji Tadić i Mitrović.

- Ovo nije bila laka utakmica. Igrali smo protiv žilavog rivala. Na pauzi u poluvremenu je i naš trener Murinjo priznao da smo mogli do ubedljivog vođstva već u prvih 45 minuta. Sve su to stvari koje moramo da popravimo i nadam se da će realizacija biti sve bolja u nastavku sezone - rekao je Tadić za turske medije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novinare je posebno zanimala majstorija u 65. mintu, kada je prebacio golmana Alanje, a Tadić je imao dobro pripremljen odgovor.

- Naši treneri su nas pre utakmice upozorili da čuvar mreže Alanje voli malo više da izlazi van svog šesnaesterca. Kada mi je jedna degažirana lopta Livakovića došla nadomak gola gostiju, video sam njihovog golmana kako je daleko van svog peterca i realizacija je bila stvar snalažljivosti i rutine - rekao je Tadić, koji se posle EP oprostio od "orlova", za koje je nastupio rekordnih 111 puta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO DECA ODUŠEVLjENA: Košarkaši Srbije dele autograme pri dolasku u Beograd sa Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio