GENERALNA PROBA ZA PARIZ: Odbojkašice Srbije u poljskom Mjelecu protiv Francuske startuju na Memorijalu "Agata Mruz Olševska"

S. K.

15. 07. 2024. u 12:30

GENERALNA proba u Mjelecu. Odbojkašice su danas otputovale u Poljsku, gde sutra (16.00) protiv Francuske startuju na Memorijal "Agata Mruz Olševska". Svetske prvakinje 18. jula (16.00) igraju sa Dominikanskom Republikom, a 19. (18.30) sa Poljskom. Biće to i poslednji testovi pred odlazak na Olimpijske igre, a i prilika selektoru Đovaniju Gvidetiju da odluči da li će nešto na menja na privremenom spisku igračica za turnir u Gradu svetlosti.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ПАРИЗ: Одбојкашице Србије у пољском Мјелeцу против Француске стартују на Меморијалу Агата Мруз Олшевска

FOTO: OSS

- Turnir je da koristi puno, jer smo završili bazične pripreme, koje su uvek teže. Sada nas očekuju kontrolne utakmice, koje su najbolji pokazatelj da vidimo gde smo u ovom trenutku, u kakvoj smo formi. I na mečevima će se sigurno videti, koliko još detalja moramo da popravimo, koje su finese na kojima moramo da radimo do olimpijskog turnira - ističe za "Novosti" kapitenka Srbije Maja Ognjenović.

Legendarna tehničarka podvlači da im i protivnice na Memorijalu "idu naruku".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Mislim da je Poljska u jako lepom usponu. Igraju odbojku koja mi se dopada i bliska mi je. Forsiraju dosta srednjake, igraju brze lopte na krajevima, imaju izuzetno kvalitetne igrače i sa Lavarinijem su poprimile neki drugi oblik igre. Posle prošlogodišnje Lige nacije jedva čekam i prijateljsku utakmicu sa Dominikanskom Republikom i da ih pobedimo kako bismo videle šta nam je to lane zadavalo toliko muke na poslednjem turniru VNL i na kvalifikacionom turniru za plasman na LOI, na kojima su nas pobedile. I Francuska, s kojom ćemo otvoriti ovaj turnir, ali i sa kojom ćemo odigrati prvo utakmicu u Parizu. Mislim da će nam ti dueli biti od velike koristi - naglašava Ognjenovićeva.

Selektor Gvideti, koji je prošle nedelje saopštio preliminarni spisak od 12 igrača i jedne rezerve (Bjelica), u Poljsku je poveo 14 odbojkašica. Na spisku su: Maja Ognjenović, Bojana Drča (tehničarke), Tijana Bošković (korektorka), Aleksandra Jegdić, Silvija Popović (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić (blokerke), Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac (primačice).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Raspored

Prvo kolo - 16. jul

Srbija - Francuska 16.00

Poljska - Dominikanska R. 18.30

Drugo kolo - 18. jul

Srbija - Dominikanska R. 16.00

Poljska - Francuska 18.30

Petak - 19. jul

Francuska - Dominikanska R. 16.00

Srbija - Poljska 18.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima