NAVIJAČI OVIJEDA ČEKAJU OVO OD VREMENA RADOMIRA ANTIĆA: Espanjol će bit itvrd orah, katalonski klub nije poražen od februara

O. M.

16. 06. 2024. u 11:56

OVIJEDO i Espanjol sastaće se u finalu baraža za popunu španske La lige.

НАВИЈАЧИ ОВИЈЕДА ЧЕКАЈУ ОВО ОД ВРЕМЕНА РАДОМИРА АНТИЋА: Еспањол ће бит итврд орах, каталонски клуб није поражен од фебруара

FOTO: N. Paraušić

Prva utakmica ovog dvomeča igra se na stadionu "Nuevo Karlos Tartiere" u Ovijedu od 18 časova i 30 minuta.

Ovijedo nije igrao u španskoj prvoj ligi od sezone 2000/01, kada je ekipu sa klupe predvodio legendarni srpski stručwak Radomir Antić.

Klub je te godine ispao iz lige iako je bilo i ozbiljnijih kandidata, Ovijedo je čak pobedio Barselonu na Nou Kampu u završnici sezone, čime je umalo ostavio bez plasmana u Ligu šampiona. Razlog za ispadanje bio je finansijske prirode, pa je OVijedo u narednim godina ispao čak i u četvrtu ligu. 

Posle mučnih deceniju i po vratili su se u Segundu gde su od sezone 2015/16, a sada se klubu iz Asturije ukazala prilika i da se vrati u elitni razred španskog fudbala.

Pod vođstvom Luisa Kariona, Ovijedo je jedva uspeo da se plasira u plej-of Segunda divizije, zauzevši šesto mesto na tabeli, sa malo boljom gol-razlikom u odnosu na Rasing iz Santandera s kojim je bio bodovno izjednačen. U polufinalu je Ovijedo igrao protiv Eibara, a posle remija 0:0 u prvoj utakmici, četiri dana kasnije u revanšu je uspeo da pobedi sa 2:0 i tako obezbedio plasman u finale.

Real Ovijedo će u prvoj utakmici finala morati da se snađe bez četiri igrača, a to su David Kostas, Santi Kazorla, Mario Ernandes i Rodrigo Tarin. Očekuje se da će Karion zadržati skoro istu postavu kao u revanšu polufinala, što znači da bi Borha Baston, koji je ove sezone postigao 10 golova, mogao da počne utakmicu sa klupe. Sebas Mojano, koji je ove sezone postigao devet golova igrajući na krilu, ponovo će biti ključni igrač, ali se očekuje promena u napadu, a Paulo de la Fuente se vraća u tim.

Espanjol je uspešno prošao prepreku u vidu Sportinga iz Hihona u polufinalu plej-ofa, sa pobedom od 1:0 u prvoj utakmici koja je bila dovoljna da prođe, pošto je revanš završen bez golova. Katalonski tim želi da se odmah vrati u prvi razred nakon što su završili na 19. mestu u La ligi prošle sezone.

Pod vođstvom Manola Gonzalesa Espanjol je završio na četvrtom mestu u regularnoj sezoni Segunde, samo tri boda iza drugoplasiranog Valjadolida, a ove sezone je poražen samo sedam puta u ligi. Espanjol ulazi u ovaj meč posle niza od 18 mečeva bez poraza, a poslednji poraz je doživeo od Rasing Santandera sa 2:0 još u februaru.

Što se tiče sastava, Edu Espozito je i dalje povređen, dok je Omar El Hilali suspendovan zbog crvenog kartona protiv Sporting Hihona u četvrtak. Martin Brejtvejt i Havi Puado su ove sezone postigli 37 golova u svim takmičenjima i biće ključni igrači u napadu katalonske ekipe u ovom dvoboju.

Klikni na link za NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)