PSŽ MOŽE I BEZ MBAPEA: "Mastifi"preživeli dva trilera u kvalifikacijama za Ligu šampiona

O. M.

01. 09. 2024. u 10:57

TREĆE kolo Lige 1 zatvara se utakmicom između ekipe Lila i aktuelnog šampiona Francuske Pari Sen Žermena. Ovaj meč je na programu u nedelju od 20.45 časova na stadionu Pjer Mor.

ПСЖ МОЖЕ И БЕЗ МБАПЕА: Мастифипреживели два трилера у квалификацијама за Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Lil se pokazao kao jedan od najkonzistentnijih klubova u francuskom fudbalu poslednjih godina,završavajući među prvih pet u Ligi 1 gotovo svake sezone, s izuzetkom 2021/22. 

Prošla sezona donela je još jedan značajan uspeh ovom klubu sa severa Francuske, kada su završili na četvrtoj poziciji i tako obezbedili priliku da se kroz kvalifikacije izbore za plasman u prestižnu grupnu fazu Lige šampiona, što su na kraju i uspeli posle dramatičnog dvomeča sa praškom Slavijom. Prethodno su eliminisali i Fenerbahče,a a u oba navrata su u revanšima u gostima jedva ičupali živu glavu.

Iako je Lil dobro otvorio sezonu u domaćoj ligi, sa dva trijumfa protiv Remsa i Anžea, identičnim rezultatom od 2:0, njihov učinak u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio je daleko od impresivnog. Porazi na oba gostovanja protiv Fenerbahčea i Slavije iz Praga otkrili su određene slabosti koje bi mogle da zabrinu u predstojećim izazovima.

Naime, oba meča su mogla da idu u bilo kom pravcu, ali je Lil pokazao odlučnost i snagu da izbori sledeće kolo. 

S druge strane, Pari Sen Žermen već više od decenije postavlja standarde u francuskom fudbalu. Osvojili su deset titula prvaka u prethodnih 12 sezona, uključujući tri uzastopne u poslednje tri godine, dodatno učvrstivši svoju poziciju neprikosnovene snage u Ligi 1.

Prošle takmičarske godine dodali su još jedan trofej u svoju bogatu riznicu osvajanjem Kupa, ali san o osvajanju Lige šampiona i dalje im izmiče. Tokom leta, klub je prošao kroz turbulentan period obeležen sagom o Kilijanu Mbapeu, koji se konačno završio njegovim prelaskom u Real Madrid.

Gubitak Kilijana Mbapea, iako bolan, do sada se nije osetio u igri pariskog velikana, koji i bez najveće zvezde izgleda jednako moćno. PSŽ je odigrao samo dve utakmice, ali je u njima bio apsolutno dominantan, promašivši Le Havr i Monpelje sa neverovatnom gol razlikom od 10-1, što ih vraća kao glavne favorite za titulu.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIGARE PALIM JEDNU ZA DRUGOM Mira Banjac ima 94 godine, a ovo je tajna njene dugovečnosti