BRANILI SE ĆUTANJEM: Saslušana trojica osumnjičenih za pokušaj ubistva u Ubu

Novosti online

05. 08. 2024. u 13:51

TROJICA osumnjičenih za pokušaj ubistva oštećenog R. R., koji su 3. avgusta u Obrenovcu i Ubu nosili neovlašćeno i bez odobrenja nadležnog organa eksplozivnu napravu, saslušani su u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu.

БРАНИЛИ СЕ ЋУТАЊЕМ: Саслушана тројица осумњичених за покушај убиства у Убу

FOTO: Arhiva novosti


Osumnjičeni Matija S. (28), Mihajlo P. (19) i Miloš S. (19) na saslušanju su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, saopštilo je danas VJT.

Tužilaštvo je posle saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a Mihajlu P. i Milošu S. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da su Matija S., Mihajlo P. i Miloš S. najpre neutvrđenog dana nabavili eksplozivnu napravu i mobilni telefon koji im je NN lice povezalo sa eksplozivnom napravom, tako da se ista aktivira pozivanjem na taj telefon.

Mihajlo P. i Miloš S. su se, kako se sumnja, 3. avgusta vozilom marke "mercedes", sa kojeg su skinuli pripadajuće italijanske registarske oznake i stavili nepripadajuće registarske oznake za Ub, dovezli iz Obrenovca u Ub i postavili eksplozivnu napravu u dvorištvu porodične kuće oštećenog R. R., i to kod stuba koji nosi dvorišnu kapiju, pored vozačevih vrata parkiranog vozila oštećenog marke "jeep cherokee".

Potom su Mihajlo P. i Miloš S., vozeći se ulicom, motrili kada će R. R. izaći iz kuće i približiti se svom vozilu kako bi o tome obavestili Matiju S. na mobilni telefon, koji je 2. avgusta Matija S. predao Mihajlu P., ali delo nisu dovršili jer su sprečeni od strane policijskih službenika MUP-a, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: NASTAVLjA SE SUĐENjE GORANU DžONIĆU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji